De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Telegram laat je chatten met mensen in de buurt en zonder telefoonnummer

Lars Paijmans
24 juni 2019, 13:19
2 min leestijd
Telegram laat je chatten met mensen in de buurt en zonder telefoonnummer
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Chat-app Telegram heeft een handige nieuwe functie toegevoegd voor mensen die niet zomaar hun telefoonnummer willen delen. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Telegram zonder telefoonnummer chatten

Telegram is al jaren een populair alternatief voor WhatsApp, maar heeft een aanzienlijk kleiner gebruikersaantal. Toch blijft Telegram zichzelf regelmatig vernieuwen met functies die niet in WhatsApp terugvindt. De nieuwe functies van vandaag laten goed zien dat dit nog steeds het geval is.

Telegram chatten

De grote update van vandaag maakt het mogelijk om andere gebruikers aan je contactenlijst toe te voegen zonder een telefoonnummer te delen. Wel is het nog steeds verplicht om je nummer aan Telegram te koppelen als je de app wilt gebruiken. Ook kun je iedereen die op deze manier contact probeert te zoeken heel snel en gemakkelijk blokkeren, zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden.

Praat met mensen in je omgeving

In het verlengde hiervan kun je nu ook het gesprek aangaan met mensen in je directe omgeving. Deze ‘Mensen Dichtbij-functie’ in het Contacten-tabblad van Telegram kun je deze optie aanzetten. Daarna zie je direct welke mensen in de buurt de functie ook hebben aangezet en kun je meteen een gesprek aangaan.

Dit komt bijvoorbeeld van pas voor studenten, die hierdoor gemakkelijk en vrijblijvend in contact kunnen komen met klasgenoten of groepsgenoten zonder steeds hun nummer te delen. Ook kan dit een leuke manier om bijvoorbeeld op een festival deze zomer met wat nieuwe mensen in contact te komen. Een andere manier is een groeps-app maken met je hele woonwijk, om op die manier beter van elkaar op de hoogte te blijven.

Lees ook: Weet wat er speelt met deze buurt-apps voor je iPhone

De nieuwe functies voor Telegram gaan gepaard met een aangepast app-icoon dat je kunt wisselen in de instellingen en een nieuw design voor de manier waarop je tussen verschillende weergaven (zoals een donkere modus) kunt schakelen. De update voor Telegram die dit alles toevoegt is per direct beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu