Bescherm je WhatsApp-gegevens nu met tweestapsverificatie: zo werkt het

Lars Paijmans
10 februari 2017, 9:26
2 min leestijd
Bescherm je WhatsApp-gegevens nu met tweestapsverificatie: zo werkt het
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8

WhatsApp heeft vandaag tweestapsverificatie geactiveerd. Hiermee voeg je een extra krachtige beveiliging aan je account toe. Zo schakel je WhatsApp tweestapsverificatie in.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp tweestapsverificatie activeren

Met WhatsApp tweestapsverificatie kun je jouw account extra goed beveiligen. Door de verificatie in twee stappen aan te zetten, moet je de toegangscode invullen als je een telefoonnummer in WhatsApp registreert. Deze code staat los van WhatsApp, waardoor het voor een hacker extra lastig wordt om toegang te krijgen tot je gegevens.

WhatsApp tweestapsverificatie

WhatsApp tweestapsverificatie activeer je zo:

  1. Open WhatsApp;
  2. Ga naar Instellingen;
  3. Kies Account;
  4. Tik op ‘Verificatie in twee stappen’;
  5. Zet de schakelaar op groen om WhatsApp tweestapsverificatie te activeren.

WhatsApp gebruikt met de toegangscode een andere techniek dan de meeste chatdiensten. Veel chat-apps versturen een sms-bericht met daarin een verificatiecode. Het gevaar hierbij is alleen dat deze sms onderschept kan worden. Dit gebeurde in het verleden bijvoorbeeld bij Telegram. Door de sms-verificatie te vervangen met een toegangscode kan dit met WhatsApp dus niet gebeuren.

Om te voorkomen dat je deze toegangscode vergeet, vraagt WhatsApp je één keer per week om de zescijferige code in te voeren. Bovendien kan een gestolen iPhone hierdoor maar maximaal een week bij iemands WhatsApp-gegevens. Na een lange bètatest komt de nieuwe functie nu geleidelijk voor iedereen beschikbaar. Je hoeft hiervoor de app niet handmatig te updaten. WhatsApp activeert de functie namelijk aan de kant van haar servers.

Functie geleidelijk uitgerold

WhatsApp is al langer bezig om de beveiliging van de chatdienst te verbeteren. Zo worden alle chatgesprekken automatisch beveiligd met end-to-end encryptie. Hierdoor kunnen alleen jij en de ontvanger de berichten lezen. Zelfs WhatsApp zelf krijgt hier geen inzicht in. Dit maakt van WhatsApp niet alleen de populairste, maar ook een van de veiligste chatdiensten van het moment.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen