Deze app maakt Android véél beter voor Apple-gebruikers

6 december 2023, 16:50
2 min leestijd
Deze app maakt Android véél beter voor Apple-gebruikers

Het delen van foto’s, video’s en andere berichten tussen Apple en Android gaat soms nogal lastig, maar deze app brengt daar verandering in!

Lees verder na de advertentie.

iMessage op Android-apparaten met Beeper Mini

Berichten (of iMessage) is een gemakkelijke manier om foto’s en video’s te delen tussen Apple-apparaten. Je behoudt de originele kwaliteit van de beelden, net als de informatie die bij het foto of video hoort. Zo zie je met welk apparaat de afbeelding is gemaakt, de locatie en de datum (met tijdstip) van de foto. Helaas bleef deze app tot nu toe beperkt tot Apple-apparaten, op Android kan je geen iMessage installeren.

Daar is nu verandering in gekomen, want met Beeper Mini kun je wél iMessage gebruiken op een Android-apparaat. Met de app wordt het een stuk makkelijker om foto’s en video’s te delen van Apple naar Android, zonder dat de originele kwaliteit verloren gaat. Bij WhatsApp worden afbeelding nog vaak verzonden in een lagere kwaliteit om data te besparen. Daarnaast heeft Beeper Mini nog meer voordelen.

iMessage

Meedoen aan groepschats in iMessage

Met Beeper Mini kunnen Android-gebruikers namelijk ook meedoen aan groepsgesprekken in iMessage. Voorheen was dat alleen mogelijk voor Apple-gebruikers, bij een telefoon die op Android draait was je aangewezen op apps als WhatsApp en Telegram. Nu komt daar dus iMessage bij, waardoor je geen extra app meer nodig hebt als Android-gebruiker! De berichten van Android-gebruikers verschijnen dan ook in een blauw tekstvakje.

Beeper Mini is gratis te installeren, maar kost daarna wel geld om te gebruiken. Je krijgt eerst een gratis proefperiode van zeven dagen, daarna moet je 2,29 euro per maand betalen. Hiermee vermijd je dus kosten voor sms’en, wel zo handig als dat niet in je bundel zit. Voor 2,29 euro per maand kun je vervolgens onbeperkt foto’s, video’s, spraakberichten en andere tekstberichten sturen via iMessage met end-to-end encryptie.

beeper

Beeper Cloud: al je chats op één plek

Voor Apple-gebruikers is Beeper Mini minder interessant, maar Beeper Cloud is wél een aanrader. Met deze app worden al je verschillende chats namelijk verzameld in één app. Zo zie je alle gesprekken van WhatsApp, Messenger, iMessage, Telegram en alle andere sociale media terug in Beeper Cloud. Op die manier weet je zeker dat je geen enkel berichtje meer mist. De app is hier te installeren:

Beeper

Beeper Inc.

Gratis via App Store

In tegenstelling tot Beeper Mini hoef je voor Beeper Cloud niet bij te betalen. Door de populariteit van de app werkt Beeper wel met een wachtlijst. De kans bestaat daarom dat je jezelf eerst op de wachtlijst moet plaatsen, voordat je de app kunt gebruiken. Het is het wachten in ieder geval waard, want daarna hoef je nooit meer te switchen tussen al je verschillende apps!

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu