Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Steady: nooit meer bibberend filmen

Rutger Otto
20 juli 2014, 10:45
2 min leestijd
Steady: nooit meer bibberend filmen

Stabiele video’s schieten op de iPhone is heel lastig. Als je niet met beide ellebogen ergens op leunt, schudt het filmpje waarschijnlijk al te veel, waardoor het resultaat zeker op groot scherm bijna niet te kijken is.

Lees verder na de advertentie.

steady

Er zijn wat oplossingen voor: Instagram heeft bijvoorbeeld een stabiliseer-functie, die van jouw opnames een mooi gladgestreken video maakt. Een nieuwe app die dat ook doet, zonder restrictie van 15 seconden, is Steady. De app van Stupeflix laat je stabiele foto’s maken in vierkant of rechthoekig formaat, zodat je zonder problemen kan filmen terwijl je beweegt. Een wandeling of fietstocht leg je gemakkelijk en soepel vast.

Stabiel filmen

In Steady kun je kiezen om je flitser aan of uit te zetten en kun je gebruik maken van de camera aan de voor- en achterkant. Als je wil filmen, druk je simpelweg op de grote rode knop op het scherm. Het grote verschil met apps als Instagram is, dat je video meteen wordt gecorrigeerd. Dat hoeft dus achteraf niet meer te gebeuren.

Naast het stabiliseren van je video, kun je Steady ook gebruiken voor slowmotion-opnames. Deze optie is vooral interessant voor iPhone 5– en iPhone 5C-gebruikers, die standaard niet in slowmotion kunnen opnemen. Je kunt zelf instellen waar de slowmotion begint en eindigt. Op de iPhone 4S is de optie overigens niet te gebruiken.

Steady maakt gebruik van de gyroscoop in de iPhone. De app kijkt waar je naartoe richt en compenseert dan jouw stappen en bewegingen. Dat zorgt voor een meer filmische camera-ervaring. Als de video klaar is, kun je die gemakkelijk delen via Vine, Instagram of WhatsApp. Ook zijn ze op te slaan op je iPhone zelf.

Steady downloaden

Je kunt Steady in de App Store downloaden voor 1,79 euro. Daarvoor is iOS 7 of nieuwer benodigd, evenals 25,1 MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu