Zo maakt Snapseed het bewerken van foto’s een stuk sneller
Erwin Vogelaar
Snapseed

Snapseed

Gratis

Onze score

8,5

De fijne fotobewerking-app Snapseed heeft een update gekregen. Het is nu mogelijk om sneller foto’s te bewerken door een serie instellingen te bewaren als een Snapseed look.

Snapseed look

Snapseed is de fijne fotobewerking-app van Google, waarin je een hoop opties krijgt om afbeeldingen aan te passen. De app heeft nu een leuke update gekregen, waardoor het bewerken van foto’s een stuk sneller gaat. Als je de app gebruikt merk je wellicht dat je constant voor dezelfde serie instellingen gaat. Bijvoorbeeld die ene vintage-filter, een beetje ‘drama’, bijsnijden tot een vierkant, de helderheid iets verhogen enzovoort. Deze route bij elke foto herhalen is onnodig werk. Daarom is dat nu niet meer nodig.

snapseed look

Zodra je een serie bewerkingen gemaakt hebt, kun je deze route bewaren als een look. Zie het als een soort filter waarin automatisch alle instellingen die je opgeslagen hebt op een nieuwe foto toegepast kunnen worden. Opslaan doe je door op het icoontje bovenin het scherm te drukken met de twee vierkantjes en het pijltje. Deze knop werd voorheen enkel gebruikt om gemaakte bewerkingen ongedaan te maken. Tik je er nu op, dan vind je ook de mogelijk om de look op te slaan, je opgeslagen looks te vinden en een qr-look te maken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Want je specifieke serie bewerkingen hoef je niet bij jezelf te houden. Je kunt deze ook delen via een qr-code. Zo kun je de looks van anderen toepassen op jouw foto’s, door hun qr-code te scannen via Snapseed. Of je deelt jouw instellingen met anderen. Het is handig om op deze manier eenheid te krijgen in een serie foto’s.

Snapseed downloaden

Snapseed is helemaal gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je wel 137MB vrije ruimte nodig. Tevens moet je minimaal iOS 9.0 op je toestel draaien.

Snapseed

Google LLC

6,8 (224 reviews)
Gratis via App Store

Snapseed
Snapseed
Snapseed
Snapseed
Snapseed

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.