De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Sky: Children of the Light review: samen reizen is mooier

Erwin Vogelaar
19 juli 2019, 16:54
3 min leestijd
Sky: Children of the Light review: samen reizen is mooier
Sky: Children of the Light

Sky: Children of the Light

Gratis

Reviewscore

9

De makers van onder andere Flower en Journey hebben een nieuw ambitieus project om samen een steeds groter wordende wereld te ontdekken. Lees onze Sky: Children of the Light review om er achter te komen of dat bevalt.

Lees verder na de advertentie.

Sky: Children of the Light review

De PlayStation 3-game Journey uit 2012 was één van de hoogtepunten voor die spelcomputer. Nu heeft maker thatgamecompany de basis van Journey gepakt en uitgebouwd tot een multiplayer-ervaring voor smartphones.

In Sky: Children of the Light draait alles om ontdekken. Je glijdt over zandvlaktes en vliegt over wolken op zoek naar nieuwe gebieden. Je doel is om verdwaalde sterren te helpen terug naar hun originele plek in de lucht te keren.

Deze reis onderneem je niet alleen, want je komt allerlei andere spelers tegen om vriendschappen mee te sluiten. Je hebt elkaar nodig voor sommige puzzels en kunt zelfs hand in hand samen door de wereld reizen, met tot acht spelers tegelijk. Eén speler is dan de leider.

Het licht in de wereld

In de locaties die je bezoekt heb je verschillende dingen te doen. Zo kun je kaarsen aansteken om andere spelers te helpen, en geesten vinden om je vliegkunsten te upgraden of punten te verdienen. Die punten kun je uitgeven aan nieuwe emotes of aanpassingen aan je uiterlijk.

Je krijgt zeven locaties om naar toe te gaan. De eerste keer vlieg en glij je waarschijnlijk met je mond open door deze werelden. Mooie beelden worden gecombineerd met een prachtige soundtrack. Het is alsof je een aaneenschakeling van hoogtepunten uit de game Journey krijgt voorgeschoteld.

Ga je later terug, dan ontdek je al snel dat er meer te zien en te doen is op deze plekken. Er zijn geheimen te ontdekken, stukjes verhaal te vinden en vooral meer dingen te verzamelen. Samen met andere spelers en met je verbeterde vliegkracht kom je steeds verder. De makers beloven de game tevens steeds verder uit te breiden, zodat je meer avonturen kunt beleven.

Toegankelijk

Sky houdt het spelen simpel. Je bestuurt je personage aan de linkerkant van het scherm via een virtuele stick. Met een rechtervinger bestuur je de camera. Acties worden daarnaast duidelijk in beeld gebracht met icoontjes. Deze besturing is grotendeels prima, maar soms kun je even in de knoop komen.

Bijvoorbeeld als je vliegt in een wolkenkolom en je de verkeerde kant op gaat. Ook heeft de game nog wat bugs, maar de makers zijn druk bezig om die met updates te verhelpen.

Hoewel Sky erg toegankelijkheid is, is het niet een game voor iedereen. In tegenstelling tot het merendeel van de games in de App Store krijg je namelijk geen snelle voldoening. Met Sky moet je op ontdekking gaan en andere mensen tegenkomen om dat plezierige gevoel te krijgen. Sta je daar voor open, dan krijg je er een hele mooie reis voor terug.

Sky: Children of Light downloaden

Sky: Children of Light is gratis te downloaden en te spelen. Om sneller dingen te ontgrendelen kun je geld uitgeven. Download de app in de App Store via onderstaande knop.

Sky: Children of the Light

thatgamecompany

Gratis via App Store

Meer games

Wil je nog meer mooie games spelen? Elke maand kiezen we vijf nieuwe games in de App Store uit. Check bijvoorbeeld de vijf beste games van juni 2019. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke maand vijf nieuwe gametips te ontvangen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen