De 5 beste iOS-games van juni: Wizards Unite, Minit, Dream Daddy

Erwin Vogelaar
27 juni 2019, 19:31
3 min leestijd
De 5 beste iOS-games van juni: Wizards Unite, Minit, Dream Daddy

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van juni 2019.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games juni 2019

Deze maand kun je met het mooie weer naar buiten om te toveren, of blijf je binnen om vaders te daten. Ook hebben we stapels leuke puzzels, en een avontuur dat je een minuut per keer speelt. Genoeg te beleven dus. Veel plezier!

1. Harry Potter: Wizards Unite

De makers van Pokémon GO hebben eindelijk hun nieuwe game uitgebracht. Deze keer in het universum van Harry Potter. Wizards Unite volgt dezelfde formule als zijn voorganger, maar in plaats van Pokémon vang je Troebelaars: magische wezens en voorwerpen die in de wereld van de dreuzels zijn beland. Dat doe je met spreuken in plaats van ballen.

De game is op zijn leukst in de eerste uren, als alles nog nieuw is en je elke keer weer een nieuwe Troebelaar tegenkomt. Daarna is het vooral herhaling, waarbij de metertjes die je voortgang bijhouden heel traag omhoog gaan. Dat is jammer, maar neemt niet weg dat dit een zeer complete game is waar je heel wat uren in kunt stoppen. Ook ziet Wizards Unite er erg mooi uit. Check onze Harry Potter: Wizards Unite tips om de beste tovenaar of heks te worden.

Harry Potter: Wizards Unite

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. Minit

Terwijl Wizards Unite je zo lang mogelijk aan de app wil vast klampen, gaat Minit een hele andere kant op. In deze game heb je namelijk maximaal een minuut de tijd om iets te bereiken. Dan ga je dood en start je weer bij je huisje. Elke keer als je er op uit gaat leer je echter iets nieuws en door blijvende veranderingen teweeg te brengen kom je steeds verder. Dat is een leuk concept, voor een waanzinnig toffe en originele game. Het laat zien hoeveel er eigenlijk binnen zestig seconden mogelijk is.

Minit

Devolver

€ 4,99 via App Store

3. Dream Daddy

In deze vrolijke datinggame speel jij een vader die in een nieuwe buurt komt wonen. Die buurt zit vol met andere leuke vaders waarmee je kunt daten. Elke vader is anders, waar je via de verschillende dates achter komt. Uiteindelijk maak je een keuze. Dream Daddy is daarnaast ook een verrassend emotionele game over vaderschap.

Dream Daddy

Game Grumps

Gratis via App Store

4. blue

Bart Bonte is terug met een nieuw deel in zijn vermakelijke puzzelgamereeks. Na yellow, red en black is er nu blue. Het idee is hetzelfde gebleven. In een reeks puzzels is het jouw doel om het scherm blauw te maken. Hoe? Daar moet je achter zien te komen. Moet je swipen? Tikken? Je telefoon schudden?

blue (game)

Bart BONTE

Gratis via App Store

5. Professor Layton en de doos van Pandora in HD

Over puzzels gesproken: de Nintendo 3DS-game Professor Layton en de doos van Pandora is nu in hd te spelen op je iPhone. Met meer dan 150 leuke puzzeltjes proberen de professor en zijn leerling Luke er achter te komen wie de de mentor van Layton heeft vermoord.

Layton: Pandora's Box in HD

Level-5 Inc.

€ 9,99 via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van mei. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download de iPhoned-app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen