Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

6 alternatieven voor Evernote om over naar huis te schrijven

Lars Paijmans
29 juni 2016, 13:00
3 min leestijd
6 alternatieven voor Evernote om over naar huis te schrijven

Gisteren voerde Evernote een prijsstijging door en werden de functies van gratis gebruikers beperkt. Ben jij nu op zoek naar een alternatieve app om notities in te maken? Dit zijn onze zes favorieten.

Lees verder na de advertentie.

Evernote alternatieven, onze 6 favorieten

Evernote onthulde gisteren een nieuw prijzenplan, waardoor de prijs van Evernote Plus van 19,99 euro per jaar naar 29,99 euro per jaar gaat. Ook Evernote Premium kan op een jaarlijkse prijsverhoging van 20 euro rekenen. Daarnaast worden de mogelijkheden van de gratis versie van Evernote ingeperkt, in de hoop dat meer mensen hierdoor gaan betalen. Veel fanatieke gebruikers zijn hier niet blij mee, maar gelukkig zijn er meer dan genoeg andere slimme notitie-apps. Dit zijn onze favoriete Evernote alternatieven.

#1. iA Writer

iA Writer is met het minimalistische design onze favoriete notitie- en schrijf-app. Omdat de app in verbinding staat met iCloud, worden je notities automatisch gesynchroniseerd tussen al je apparaten. iA Writer ziet er enorm simpel uit, en moet er daarvoor voor zorgen dat jij beter geconcentreerd te werk gaat. In de instellingen kun je bovendien een Night Mode activeren en andere zaken aanpassen. iA Writer heeft een eenmalige aanschafprijs op zowel iOS als OS X waarmee je direct alle functies ontgrendelt.

Lees ook: iA Writer is de ultieme tekstverwerker voor Mac en iOS

iA Writer

Information Architects AG

€ 59,99 via App Store

#2. Notities

De standaard Notities-app kan zich sinds iOS 9 met gemak meten met de beste notitie-apps die in de App Store staan. Al je schrijfsels worden tussen verschillende apparaten gesynchroniseerd, en met een druk op de knop voeg je een takenlijst, tekening of afbeelding toe. Omdat de Notities-app standaard op iedere Mac, iPhone en iPad geïnstalleerd staat, is de drempel natuurlijk erg laag om deze een keer uit te proberen als je van Evernote af wil stappen.

#3. Simplenote

Simplenote heeft net zoals iA Writer een minimalistisch wit design en wil het vooral makkelijk maken om je documenten met anderen te delen. Ook kun je snel een reminder aanmaken en deze combineren met je boodschappenlijstje. Simplenote is gratis te gebruiken en al je documenten worden ook gratis tussen verschillende apparaten gesynchroniseerd. Na het aanmaken van een account kun je op de website van Simplenote ook een Mac of Windows versie downloaden.

Simplenote

Automattic

Gratis via App Store
Google Keep

#4. Google Keep

Google Keep is Googles antwoord op Evernote en heeft het meest kleurrijke uiterlijk van allemaal. In een handig overzicht worden al je notities en to-dos met gekleurde vlakken gesorteerd, zodat je direct een overzicht hebt van wat je te doen staat. Al je lijsten kun je gemakkelijk delen met anderen via je Google-account, zodat je bijvoorbeeld snel een boodschappenlijstje aan kunt passen terwijl iemand anders al door de supermarkt loopt. Google Keep is volledig gratis te gebruiken.

Google Keep - Notities/lijsten

Google

Gratis via App Store

#5. Microsoft OneNote

Als je fanatiek gebruiker bent van de Microsoft Office-apps op iOS, is OneNote voor jou een van de beste Evernote alternatieven. Het design van de app komt (uiteraard) overeen met andere Office-apps en heeft als groot voordeel dat er een ingebouwde scanner aanwezig is. Hiermee kun je snel een document of tekening inscannen en digitaal opslaan. Ook kun je webpagina’s in OneNote bewaren, takenlijsten aanmaken en notities opschrijven. Met de Apple Watch-app bekijk je de lijst met notities ook op je pols.

Microsoft OneNote

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

#6. Quip

Quip doet zijn best om de notitie-app sociaal te maken. De app heeft naast alle basisfuncties zoals een todo-lijst en uitgebreide documentbewerker ook een ingebouwde chatfunctie. Hier kun je met andere Quip-gebruikers overleggen. Ook is de app erg overzichtelijk en kun je op de Apple Watch je Inbox, chat en takenlijsten bekijken. Zodra je verbonden bent met het internet worden al je gegevens automatisch doorgestuurd naar je groepsgenoten en je andere apparaten.

Quip

Quip

Gratis via App Store

Ken jij nog meer Evernote alternatieven die je aanraadt? Laat het weten in een reactie!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu