Zo beperkt Evernote het gebruik van de gratis versie

Erwin Vogelaar
28 juni 2016, 19:27
2 min leestijd
Zo beperkt Evernote het gebruik van de gratis versie

Evernote heeft een nieuw prijzenplan aangekondigd. De abonnementen worden duurder en de gratis versie wordt beperkt om mensen te verleiden te betalen.

Lees verder na de advertentie.

Evernote prijsstijging

Evernote heeft vandaag een prijsstijging aangekondigd voor de abonnementen die aangeboden worden voor het programma en de app. De notitie-app is verkrijgbaar als Evernote Basic, Plus en Premium. Evernote Basic is de gratis versie, terwijl de Plus- en Premium-versies meer opties bieden zoals extra opslagruimte. De prijzen van de abonnementen gaan aardig omhoog. Evernote Plus gaat van 19,99 euro per jaar naar 29,99 euro per jaar en Evernote Premium gaat maar liefst van 39,99 euro per jaar naar 59,99 euro per jaar. Om mensen te verleiden om toch een abonnement af te sluiten, wordt Evernote Basic beperkt.

evernote prijsstijging

Het was vooralsnog mogelijk om met Evernote Basic notities op een onbeperkt aantal apparaten te synchroniseren. Met de update van het prijzenplan wordt dit beperkt tot maar twee apparaten tegelijk. Evernote stelt dat het bedrijf geen advertenties wil laten zien en ook geen gebruikersdata wil verkopen om het hoofd boven water te houden, dus daarom om extra geld vraagt van zijn klanten. De prijsstijging is volgens Evernote gerechtvaardigd gezien de tijd, energie en geld dat het bedrijf er in stopt.

Vergeleken met Evernote Basic kun je met Evernote Plus notities offline opslaan en e-mails doorsturen naar Evernote. Evernote Premium voegt daar nog een hele sloot aan mogelijkheden aan toe. Denk hierbij aan het zoeken naar tekst in pdf’s of Office-documenten, het annoteren van pdf’s, het scannen en digitaliseren van visitekaartjes en het bekijken van je notitiegeschiedenis. Daarnaast biedt Evernote Plus 1GB opslagruimte en Evernote Premium 10GB opslagruimte. De meeste mensen gebruiken echter gewoon Evernote Basic, dat maar een kleine 60MB vrijmaakt om dingen op te slaan. Voor deze gebruikers die alle vrijheid gewend zijn, zal het nieuwe model ongetwijfeld een klap zijn.

Bron: Evernote
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu