De 5 beste iPhone-apps en games van deze week (#32 – 2021)

Michel van 't Klaphek
15 augustus 2021, 16:24
3 min leestijd
De 5 beste iPhone-apps en games van deze week (#32 – 2021)

Mooiere foto’s met je iPhone maken, een spannende AirPods-game en hoe goed ben jij als legergeneraal? Dat en meer in dit wekelijkse overzicht van de beste iPhone-apps en games van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

1. Super Leap Day

Heel diepgaand is Super Leap Day niet, maar wel verslavend. Iedere dag krijg je namelijk een nieuw level voorgeschoteld. Uniek is dat je de game met één vinger kunt spelen. Er zit namelijk maar een knop in het spel. Je moet precies op het goede moment springen, maar het poppetje rent automatisch.

Super Leap Day - Launch Trailer

Het verhaal is hier overduidelijk later bij verzonnen, want het plot is flinterdun. Het komt erop neer dat je ieder level de top moet proberen te bereiken omdat hier een gouden beker staat. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het spel gooit allerlei hindernissen jouw kant op.

Super Leap Day

Nitrome

Bekijken via App Store

2. Twitter

Twitter is afgelopen week in een fris jasje gestoken. De social media-app heeft onder meer een nieuw lettertype en kleuren gekregen. Het oude, vertrouwde Twitter-blauw heeft plaatsgemaakt voor een meer contrasterend kleurenpalet. Veel knoppen zijn nu bijvoorbeeld zwart, terwijl ze voorheen blauw waren.

Er is vooral veel te doen om het nieuwe lettertype: Chirp genaamd. Twitter heeft het font uitgerold om de app ‘toegankelijker’ te maken, maar sommigen vinden het lettertype kinderlijk ogen. Wij vinden Chirp wel geinig: wat jij?

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

3. Axis & Allies 1942

Oorlogje spelen, maar dan op de iPad. Dat is Axis & Allies 1942 in een notendop. De digitale versie van Hasbro’s bordspel kwam afgelopen week uit voor de tablet, nadat het spel al op de computer verkrijgbaar was. In Axis & Allies 1942 sta je aan het roer van een legermacht tijdens de tweede wereldoorlog.

TRAILER: Axis & Allies 1942 Online // Coming Soon to Tablets!

Je kunt onder meer Britten, Amerikanen, Japanners of Duitsers naar de overwinning leiden. Om de beurt beweeg je je legers over het speelveld. Probeer hierbij tactisch te werk te gaan, want door de vijand bijvoorbeeld vanaf de flank aan te vallen vergroot je je overwinningskansen. Axis & Allies 1942 kun je ook online spelen en de Android-versie verschijnt later dit jaar.

Axis & Allies 1942 Online

Overhaul Games

€ 11,99 via App Store

4. Neurashot

Met de standaard iPhone Camera-app kun je al heel mooie foto’s maken, maar met Neurashot ga je net een stapje verder. De app zit boordevol extra opties om je kiekjes nog mooier te maken – mits je weet wat je doet. Beginnende fotografen vinden Neurashot misschien wat overweldigend.

Neurashot
Neurashot
Neurashot
Neurashot
Neurashot
Neurashot
Neurashot
Neurashot
Neurashot
Neurashot
Neurashot
Neurashot
Neurashot
Neurashot

De app heeft bijvoorbeeld een optie om in hoge resolutie in te zoomen. Normaal gesproken hobbelt de fotokwaliteit achteruit wanneer je beelden dichterbij haalt, maar met Neurashot valt het eigenlijk wel mee. Ook tof: de mogelijkheid om de sluitertijd te vertragen. Op die manier vangt de camera meer licht op en kun je allerlei toffe effecten creeëren.

Neurashot

Sumat Purewal

€ 5,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. PairPlay Adventures

We sluiten af met een heel originele iPhone-app. PairPlay Adventures is een waar audio-avontuur om met z’n tweeën te beleven. Het enige dat je nodig hebt is een setje AirPods. Beide partners doen een oordopje in en krijgen de compleet tegenovergestelde kanten van een verhaal te horen.

Vervolgens ontvouwt zich een episch verhaal, midden in je huiskamer. Geheim agenten, geestenjagers tot aan robots: alles zit erin. PairPlay Adventures is typisch zo’n iPhone-app die je simpelweg moet beleven om het echt te snappen.

PairPlay Adventures w/ AirPods

Left Right Studios Inc

Gratis via App Store

Op zoek naar meer iPhone-apps? Check onze eerdere overzichten:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu