Amity: prachtige chat-app gaat de strijd aan met WhatsApp en Telegram

6 september 2016, 10:57
2 min leestijd
Amity: prachtige chat-app gaat de strijd aan met WhatsApp en Telegram
Amity: Live Communities

Amity: Live Communities

Gratis

Reviewscore

8

iMessage maakt grote stappen met de komst van iOS 10. Apple beperkt de mogelijkheden alleen enorm door de app exclusief op iOS beschikbaar te maken. Amity speelt hier slim op in: een nieuwe chat-app met soortgelijke visuele effecten en een handig design werkt wel gewoon op beide besturingssystemen.

Lees verder na de advertentie.

Amity: de grote nieuwe chat-app?

Om Amity te gebruiken heb je een account nodig, die je gelukkig snel aanmaakt door je telefoonnummer in te vullen. Daarna bewijst de app zichzelf al direct als serieuze kanshebber om de volgende populaire chat-app te worden. Amity heeft een overwegend wit design, dat fris oogt en door de grijze icoontjes ook erg overzichtelijk blijft.

Zodra je een chat opent zie je direct hoeveel functies er tot je beschikking staan. Boven het toetsenbord is een nieuwe balk toegevoegd waarmee je gemakkelijk foto’s, je locatie, emoji of speciale animatie mee verstuurt. Vooral deze animaties doen ons direct aan iMessage in iOS 10 denken, al zijn ze wel wat interactiever. Zo kun je een High Five sturen, zodat er een handje op het scherm van de ander verschijnt.

Animaties laten chats tot leven komen

Door een Nudge te sturen laat je het hele scherm trillen, wat goed van pas komt als iemand je berichten wel leest maar geen reactie stuurt. Zodra er meerdere mensen de app op hetzelfde moment geopend hebben kun je Live Mode inschakelen. Dit geeft je chat een subtiel ander uiterlijk en laat je live emoji versturen die over het hele scherm heen vliegen, iets wat Periscope ook doet. Daarnaast kun je met Live Touch laten zien welke foto’s of video’s je bekijkt.

Naast een overzicht met chats en een zoekscherm voor je contacten heeft Amity ook een handig Memories-tabblad. Hier komen al de gedeelde foto’s, video’s en links te staan die je in de app verstuurt of ontvangt. Heel handig, want hierdoor hoef je niet meer eindeloos door een groepsgesprek terug te scrollen om dat ene grappige filmpje nog eens te bekijken. Deze staat nu veilig opgeslagen in het video-tabblad van Memories.

https://www.youtube.com/watch?v=ngBrlY2g0IM

Sterkte concurrentie

Amity heeft alles in huis om de volgende populaire chat-app te worden, maar de grote vraag is of de app kan opvallen tussen alle grootmachten op dit gebied. Chat-apps zijn misschien wel de lastigste categorie om naar over te stappen, omdat niet alleen jij maar ook je contactpersonen de app moeten gaan gebruiken. Diensten als WhatsApp en Telegram zijn inmiddels al zo ingeburgerd dat dit een hele klus zal worden. Het zou jammer zijn dat Amity hierdoor in de vergetelheid raakt, want de app doet veel dingen beter dan chat-apps met miljoenen gebruikers.

Amity: Live Communities

Amity Messenger

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu