iOS 16 Face ID: werkt ook horizontaal op iPhone (maar niet voor iedereen)

Piet-Jan Lentjes
5 juli 2022, 17:17
2 min leestijd
iOS 16 Face ID: werkt ook horizontaal op iPhone (maar niet voor iedereen)

iOS 16 heeft veel nieuwe functies, maar er is meer om naar uit te kijken. In iOS 16 is Face ID nu ook horizontaal te gebruiken. De functie werkt alleen niet op elke iPhone, maar iPhoned vertelt je waarop het wel werkt!

Lees verder na de advertentie.

Face ID: horizontaal te gebruiken in iOS 16

Apple heeft nog een leuke functie voor je in iOS 16, want Face ID is nu namelijk ook horizontaal te gebruiken. De iPad had deze functie al langer, maar op de iPhone moest je het scherm nog steeds verticaal houden om het toestel te ontgrendelen met Face ID.

ios 16 wallpaper

Wanneer je je iPhone veel horizontaal gebruikt is dit natuurlijk een prima toevoeging. Je hoeft dan niet meer elke keer je smartphone te draaien als je hem horizontaal wilt ontgrendelen. Er is wel een kleine maar, want de functie werkt op dit moment niet op alle iPhones.

… maar niet op alle iPhones

Face ID is niet op alle iPhones horizontaal te gebruiken. Op dit moment werkt Face ID alleen in landschapsweergave op de volgende iPhone-toestellen.

iPhone 13 Pro Max deals

Oudere iPhones kunnen op dit moment Face ID alleen verticaal gebruiken. Misschien dat Apple in de toekomst hier nog verandering in gaat brengen, maar voorlopig heb je een iPhone 13 met iOS 16 nodig.

Meer over iOS 16

Tijdens de WWDC 2022 kregen we de eerste officiële blik van iOS 16 te zien. Ook deze keer heeft Apple weer een behoorlijk aantal veranderingen in de update gestopt. Zo kun je dus Face ID op de iPhone horizontaal gebruiken, maar er is nog veel meer.

ios 16

Een van de opvallendste wijzigingen is het nieuwe lockscreen dat volledig op de schop gaat. Wil je meer weten over iOS 16? Bekijk dan ook even de volgende 19 geheime iOS 16-functies. Dan weet je meteen alle nieuwe features te vinden.

Lees ook: Paniek – deze iPhone-functies raak je met iOS 16 kwijt

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu