Zo verwijder je een WhatsApp-bericht voor jou en de ontvanger
Lars Paymans

Heb je een WhatsApp-bericht gestuurd waar je later spijt van hebt? Dan kun je nu gemakkelijk een appje verwijderen voor zowel jou als de ontvanger. We laten zien hoe het werkt in deze tip.

Een WhatsApp-bericht verwijderen: zo werkt het

WhatsApp heeft eindelijk de functie uitgebracht waar gebruikers al jaren op wachten: de mogelijkheid om een chatbericht volledig te wissen. Tot nu toe was het alleen mogelijk om een bericht op je eigen apparaat te verwijderen, maar bleef deze gewoon staan op het toestel van de ontvanger.

Daar komt verandering in met deze handige nieuwe functie. Als je voortaan een onhandig bericht stuurt of als er een spelfout instaat, kun je deze na afloop verwijderen. De ontvanger ziet vervolgens op zijn of haar scherm dat er een chatbericht gewist is, maar de inhoud blijft verborgen. Het werkt als volgt:

WhatsApp bericht verwijderen

Zo verwijder je een WhatsApp-bericht:

  1. Controleer of je de meest recente versie van WhatsApp geïnstalleerd hebt;
  2. Open een chatgesprek;
  3. Houd het bericht dat je wil verwijderen ingedrukt tot er een menu verschijnt;
  4. Tik op het pijltje aan de rechterkant van het menu;
  5. Tik op ‘Verwijder’;
  6. Kies in het menu dat verschijnt ‘Verwijder voor iedereen’;
  7. Het bericht wordt nu voor zowel jou als je ontvanger gewist.

Vanaf vandaag is de tijdslimiet tussen het versturen van een bericht en het kunnen verwijderen verlengd. Waar je voorheen zo’n tien minuten de tijd had, is deze limiet nu verlengd naar meer dan een uur. Let wel op dat ook de ontvanger van je berichten een relatief recente versie van de app moet draaien, anders kan het wissen van chatberichten soms voor foutmeldingen zorgen.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.