In 4 stappen verwijderde Notities terugkrijgen

13 mei 2016, 17:08
1 min leestijd
In 4 stappen verwijderde Notities terugkrijgen

Sinds de komst van iOS 9 is de standaard Notities-app van Apple een stuk handiger geworden, wat het ook riskanter maakt als je per ongeluk een belangrijke notitie verwijdert. Gelukkig maar dat je ze gemakkelijk terug kunt krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Verwijderde Notities terugkrijgen

Of je Notities nu gebruikt om snel iets weg te zetten, een boodschappenlijstje te maken of te tekenen, er komt een moment dat je op zoek gaat naar een notitie die je per ongeluk gewist hebt. Speciaal daarom heeft Apple een vangnet toegevoegd, die alle verwijderde notities dertig dagen lang bewaart. Na dertig dagen worden ze pas definitief verwijderd, waarna je ze dus ook niet meer terug kunt halen.

Door onderstaande stappen te volgen kun je verwijderde notities handmatig weer terugzetten en uit de prullenbak vissen. Als je Notities met iCloud verbonden hebt, hoef je dit maar een keer te doen om de verandering op al je apparaten door te voeren. Volg de onderstaande stappen om notities terug te halen.

  1. Open de Notities-app en ga naar het overzicht met mappen;
  2. Kies ‘Onlangs Verwijderd’ voor een overzicht met verwijderde notities;
  3. Tik op ‘Wijzig rechts’ bovenin het scherm en selecteer de notities die je terug wilt plaatsen;
  4. Kies de map waar je de notities in wilt terugplaatsen (bijvoorbeeld de Notities map).

Deze map met Onlangs Verwijderde bestanden is ook de plaats waar je moet zijn om notities die je voorgoed wilt wissen definitief van je iPhone en iCloud kunt gooien. Houd er dus rekening mee dat verwijderde notities na 30 dagen verdwenen zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu