In 4 stappen Spotify-muziek aan je Snap toevoegen
Michel van 't Klaphek

In navolging van Instagram Muziek kun je voortaan ook via Snapchat laten weten waar je naar luistert. Zo zet je in vier stappen muziek onder je Snap.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Spotify toevoegen aan Snapchat: zo werkt het

Nu Instagram-gebruikers muziek onder hun Stories kunnen zetten, mag Snapchat natuurlijk niet achterblijven. De chat-app, die inmiddels niet meer zo populair is als vroeger, maar nog steeds een groot aantal vaste gebruikers heeft, werkt voortaan samen met Spotify. Zo voeg je muziek toe aan je Snap:

  1. Open de Spotify-app en tik op het nummer, album, artiest of podcast die je wil delen;
  2. Kies het deelmenu en selecteer ‘Snapchat’ uit de lijst;
  3. Vervolgens wordt een nieuwe Snap geopend met de albumhoes;
  4. Bewerk deze Snap naar wens en stuur ‘m naar vrienden of plaats het in je Story.

Spotify-snapchat-muziek-toevoegen

Uiteraard moet je beide apps op je iPhone hebben staan om de nieuwe functie te gebruiken. Op dezelfde manier kunnen vrienden jou ook nieuwe muziek laten ontdekken. Wanneer je een interessant nummer, album, afspeellijst of podcast tegenkomt veeg je simpelweg van de onderkant van het scherm naar boven.

Vervolgens zie je de informatie van de artiest en wordt Spotify automatisch geopend. Vanaf hier kun je de track of het album gemakkelijk aan je eigen afspeellijst toevoegen. De nieuwe functie rolt uit voor Snapchat-gebruikers wereldwijd. Het kan enkele dagen duren voordat je de update binnen hebt.

Snapchat

Snap, Inc.

8 (9865 reviews)
Gratis via App Store

Meer over Snapchat

Zien waar je vrienden zijn is leuk, maar minder goed voor de privacy. Check ons artikel over het uitzetten van Snap Kaart. Wist je trouwens dat het mogelijk is om via Snapchat een groepsgesprek te voeren? Hiermee kun je met 16 mensen tegelijk bellen. Je kunt natuurlijk ook helemaal klaar zijn met de chat-app. Lees in dat geval ons artikel over het verwijderen van je Snapchat-account.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.