In 4 stappen Spotify-muziek aan je Snap toevoegen

Michel van 't Klaphek
16 september 2019, 16:54
2 min leestijd
In 4 stappen Spotify-muziek aan je Snap toevoegen

In navolging van Instagram Muziek kun je voortaan ook via Snapchat laten weten waar je naar luistert. Zo zet je in vier stappen muziek onder je Snap.

Lees verder na de advertentie.

Spotify toevoegen aan Snapchat: zo werkt het

Nu Instagram-gebruikers muziek onder hun Stories kunnen zetten, mag Snapchat natuurlijk niet achterblijven. De chat-app, die inmiddels niet meer zo populair is als vroeger, maar nog steeds een groot aantal vaste gebruikers heeft, werkt voortaan samen met Spotify. Zo voeg je muziek toe aan je Snap:

  1. Open de Spotify-app en tik op het nummer, album, artiest of podcast die je wil delen;
  2. Kies het deelmenu en selecteer ‘Snapchat’ uit de lijst;
  3. Vervolgens wordt een nieuwe Snap geopend met de albumhoes;
  4. Bewerk deze Snap naar wens en stuur ‘m naar vrienden of plaats het in je Story.
Spotify-snapchat-muziek-toevoegen

Uiteraard moet je beide apps op je iPhone hebben staan om de nieuwe functie te gebruiken. Op dezelfde manier kunnen vrienden jou ook nieuwe muziek laten ontdekken. Wanneer je een interessant nummer, album, afspeellijst of podcast tegenkomt veeg je simpelweg van de onderkant van het scherm naar boven.

Vervolgens zie je de informatie van de artiest en wordt Spotify automatisch geopend. Vanaf hier kun je de track of het album gemakkelijk aan je eigen afspeellijst toevoegen. De nieuwe functie rolt uit voor Snapchat-gebruikers wereldwijd. Het kan enkele dagen duren voordat je de update binnen hebt.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Meer over Snapchat

Zien waar je vrienden zijn is leuk, maar minder goed voor de privacy. Check ons artikel over het uitzetten van Snap Kaart. Wist je trouwens dat het mogelijk is om via Snapchat een groepsgesprek te voeren? Hiermee kun je met 16 mensen tegelijk bellen. Je kunt natuurlijk ook helemaal klaar zijn met de chat-app. Lees in dat geval ons artikel over het verwijderen van je Snapchat-account.

Bron: Spotify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu