Instagram Muziek: Zo geef je jouw Stories een bijpassende soundtrack

Lars Paijmans
6 september 2019, 11:04
2 min leestijd
Instagram Muziek: Zo geef je jouw Stories een bijpassende soundtrack

Eindelijk is Instagram Muziek ook in Nederland beschikbaar. Wij laten zien hoe je in een paar stappen muziek onder je Instagram Story zet.

Instagram Muziek nu in Nederland: zo gebruik je het

Al jaren kunnen Instagram-gebruikers in veel landen muziek onder hun Stories zetten, maar als je deze in Nederland wil beluisteren, kreeg je enkel een melding te zien dat deze functie nog niet in Nederland beschikbaar was.

Daar is nu verandering in gekomen nu de functie ook in Nederland is uitgerold. Het betekent bovendien dat je nu ook je eigen Stories kunt verrijken met een bijpassend achtergrondmuziekje. Dat werkt als volgt.

Instagram Muziek

Zo gebruik je Instagram Muziek in Nederland:

  1. Werk de Instagram-app bij naar de nieuwste versie;
  2. Open Instagram en veeg van links naar rechts over het scherm;
  3. Maak een foto of neem een video op;
  4. Veeg naar boven en kies ‘Muziek’;
  5. Gebruik de zoekbalk om een nummer te kiezen.

Heb je een nummer gekozen, dan verschijnt er een nieuw scherm waarin je precies het fragment kunt kiezen dat onder je verhaal wordt gezet. Met de knoppen boven de slider kun je manieren kiezen waarop de songtekst van het nummer in beeld verschijnt.

Ook kun je deze teksten uitzetten als het je puur om het geluid gaat. Je hebt de keuze uit een enorme bibliotheek aan artiesten en albums. Als iemand je Story bekijkt kan hij of zij zien welke muziek je gekozen hebt.

Instagram blijft zijn app regelmatig uitbreiden met nieuwe functies. Zo kun je nu ook vrienden uitnodigen voor een groepsgesprek met een Verhaal en is het mogelijk om deze alleen met je beste vrienden te delen. Gebruik je Instagram te vaak? Dan kun je ook een tijdslimiet instellen, zodat de app automatisch op slot gaat als je deze limiet overschrijdt.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu