De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Pro Display XDR schoonmaken: wat je wel en niet moet doen

Michel van 't Klaphek
12 december 2019, 11:03
2 min leestijd
Pro Display XDR schoonmaken: wat je wel en niet moet doen

De Pro Display XDR heeft standaard glas of nanotextuur-glas. Hoe je het beeldscherm schoonmaakt hangt af van het materiaal. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Pro Display XDR schoonmaken doe je zo

De kersverse Pro Display XDR is behoorlijk aan de prijs. Het is dus logisch dat je voorzichtig met het beeldscherm omgaat, ook tijdens het schoonmaken. En terecht, want wanneer je het display op een verkeerde manier reinigt, richt je schade aan. Bovendien valt deze gebruikersschade niet onder de garantie.

Apple heeft daarom een handleiding online gezet voor het schoonmaken van de Pro Display XDR. Voordat je hiermee aan de slag gaat, moet je zeker weten wat voor materiaal jouw display heeft. Het instapmodel heeft een scherm van ‘gewoon’ glas. De duurdere uitvoering heeft een nanotextuur-glas.

Gewone Pro Display XDR schoonmaken

Heb je een standaarduitvoering? Gebruik dan het meegeleverde microvezeldoekje om vlekken en stof van het beeldscherm af te halen. Is het display nog steeds vies? Haal dan de stekker uit het stopcontact, zodat het Pro Display XDR geen stroom meer heeft. Maak het microvezeldoekje vervolgens vochtig en reinig het scherm nog een keer.

Pro Display XDR met nanotextuur-glas schoonmaken

Heb je uitgebreide uitvoering met speciaal glas? Dan is er één belangrijk verschil ten opzichte van de standaard editie. Je mag namelijk nooit water gebruiken tijdens het schoonmaken, omdat de vloeistof het nanotextuur-materiaal beschadigt. In plaats daarvan gebruik je een droge microvezeldoek om vlekken en viezigheid te verwijderen.

De houder schoonmaken

Haal vooraf de stekker van de Pro Display XDR uit het stopcontact, zodat het beeldscherm geen stroom meer heeft. Verwijder ook eventueel aangesloten andere apparaten, zoals een extern scherm. Gebruik vervolgens een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek voor het afnemen van de houder. Zorg ervoor dat er geen vocht in de openingen terechtkomt.

Wat je nooit moet doen

Tot slot zijn er enkele middelen die je nooit moet gebruiken, welke uitvoering van het Pro Display XDR je ook gaat schoonmaken. Op de verboden lijst van Apple staan onder meer schoonmaakmiddelen waarin acetone zit, ammoniak, sopjes en afwasmiddelen.

Apple-apparaten schoonmaken

Je gebruikt je AirPods, iPhone, iPad en Mac waarschijnlijk de hele dag door. Het is daarom wel zo hygiënisch om de apparaten regelmatig schoon te maken. Hoe je dit zo grondig mogelijk doet, check je in onderstaande handleidingen:

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu