iPad schoonmaken in 3 stappen: zo wordt je tablet weer spic en span

21 april 2020, 14:58
3 min leestijd
iPad schoonmaken in 3 stappen: zo wordt je tablet weer spic en span

Een iPad gebruik je waarschijnlijk dagelijks. Je ontkomt er dan niet aan dat hij na verloop van tijd smerig wordt, al is een iPad schoonmaken gelukkig zo gepiept. Zo wordt je tablet weer spic en span.

Lees verder na de advertentie.

Een iPad schoonmaken in 3 stappen: zo doe je dat

De gemiddelde iPad is bijzonder smerig. Volgens meerdere onderzoeken zijn tablets zelfs smeriger dan een toiletbril. Deze stelling is een beetje misleidend aangezien toiletten over het algemeen juist heel schoon zijn, maar je kunt er niet omheen dat de gemiddelde iPad vol zit met slechte bacteriën.

Het kan daarom geen kwaad om je iPad zo nu en dan te reinigen. Je tablet voelt hierdoor weer fris aan en oogt als nieuw. Ook wanneer je je tablet van de hand wil doen kan dit geen kwaad. Wil jij je iPad schoonmaken voor verkoop, of gewoon weer fris maken? In deze handleiding bespreken we hoe je de buitenkant en het scherm van je tablet reinigt. Onderstaande benodigdheden komen hierbij goed van pas:

De eerste microvezeldoek gebruik je om de smerige oppervlaktes te reinigen. De tweede is om het iPad-scherm af te nemen. Een wattenstaafje is ideaal voor het verwijderen van stofresten. Het borsteltje gebruik je voor het verwijderen van zand en grof vuil.

Apple ipad pro 2020 mini-led

1. Stof en zand verwijderen

Voordat we beginnen met het schoonmaken van de iPad is het belangrijk om de tablet uit te zetten. Verwijder ook eventueel aangesloten kabels en andere accessoires, zoals een toetsenbord.

Wat veel mensen niet weten, is dat stof vaak vol zit met zand. Gebruik daarom eerst het borsteltje om zowel het scherm als de behuizing van de iPad te ontdoen van stof, en daarmee zandkorrels. Op die manier voorkom je krassen tijdens het daadwerkelijke schoonmaken.

2. iPad-scherm schoonmaken

Hoe moet je een iPad-scherm schoonmaken? Eigenlijk is het heel simpel: met een microvezeldoekje. Deze kun je eventueel een beetje vochtig maken. Gebruik in ieder geval nooit chemische middelen, glasreinigers of schoonmaakalcohol.

Het eerste microvezeldoekje veeg je voorzichtig over het scherm van de iPad. Gebruik hierbij geen kracht en maak tijdens het schoonmaken draaiende bewegingen met je hand. Op die manier komt de vettigheid van het scherm los. Zodra je klaar bent met het schoonmaken van je iPad-scherm, gebruik je de tweede microvezeldoek om het display af te nemen.

iPad mini 2019 review

3. Oplaadpoort schoonmaken

Stof is de grootste vijand van een iPad. Uiteindelijk komt het vuil terecht in alle openingen van de tablet, waaronder de oplaadpoort. Dit is vervelend, want hierdoor laadt je iPad uiteindelijk minder snel op. Ook kunnen de stofresten verder in de behuizing raken, met alle gevolgen van dien.

De laatste stap in het schoonmaken van een iPad is daarom het weghalen van stofdeeltjes uit de oplaadpoort. Wees hierbij heel voorzichtig, want de onderdelen zijn erg gevoelig. Verwijder ook eventuele stofresten uit de hoofdtelefooningang, als je iPad die heeft.

Schoonmaken

Het schoonmaken van een iPad is dus zo gepiept. Heb  je nog meer Apple-apparaten in huis? Neem dan een kijkje in een van onderstaande gidsen. Hierin leggen we per apparaat uit hoe je deze weer compleet reinigt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu