De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo maak je meer ruimte op je iPhone vrij door overige data te verwijderen

Wouter Nijsen
7 november 2014, 17:36
2 min leestijd
Zo maak je meer ruimte op je iPhone vrij door overige data te verwijderen

Er zijn veel manieren om opslagruimte van je iPhone vrij te maken. Vaak wordt er ook veel ruimte ingenomen onder de noemer ‘Overig’, waarvan we niet precies weten wat dit nou is. In dit artikel leggen we uit wat overige data precies is en hoe je het kunt verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Overige data op je iPhone

overige data

Wanneer je je iPhone of iPad aansluit op een pc en vervolgens iTunes opent, zie je in het startscherm precies hoeveel opslagruimte wordt ingenomen door verschillende typen bestanden. Denk hierbij aan je muziek, films, apps en foto’s. Je zult merken dat onder het kopje ‘Overig’ ook veel ruimte valt, terwijl je hier tijdens het dagelijks gebruik niet direct mee te maken hebt.

Omdat er ontzettend veel informatie op een iPhone opgeslagen worden, heeft Apple er voor gekozen om veel data onder de categorie ‘Overig’ te scharen. Dit zijn vaak documenten en data uit Safari, de Mail en Berichten-app, iTunes, iCloud en ga zo maar door. Dit is niet erg, maar het slokt na verloop van tijd wel steeds meer ruimte op, zodat je minder opslag tot je beschikking hebt voor belangrijkere zaken.

Zo verwijder je overige/overbodige data

overige opslag

Er is een manier om de hoeveelheid overige data te verwijderen en in de meeste gevallen werkt dit trucje prima. Wees je er echter wel van bewust dat er altijd bestanden onder ‘Overig’ blijven vallen en zich na verloop van tijd weer ophopen.

Volg de onderstaande stappen om (een groot gedeelte van) de data die onder ‘Overig’ vallen, te verwijderen en meer ruimte vrij te maken.

  1. Sluit je iDevice aan op een PC of Mac en open iTunes
  2. Synchroniseer het apparaat met iTunes
  3. Wanneer dit klaar is, klik dan op ‘Maak reservekopie’ om een back-up van je apparaat te maken
  4. Zodra dit afgerond is, klik je op ‘Herstel iPhone’
  5. Wanneer dit proces voltooid is, klik je tot slot op ‘Zet reservekopie terug’

Check na het volgen van deze stappen nogmaals de verdeling van de opslagruimte op jouw apparaat in iTunes. Je zult hoogstwaarschijnlijk merken dat de hoeveelheid overige data flink is geslonken. Het is raadzaam om bovenstaande stappen enkele keren per jaar te herhalen, zodat je genoeg opslagruimte tot je beschikking blijft houden.

Lees meer tips om opslagruimte op je iPhone vrij te maken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu