Zo voorkom je dat de iPhone je ‘s nachts kan verblinden

12 mei 2024, 12:33
2 min leestijd
Zo voorkom je dat de iPhone je ‘s nachts kan verblinden

Even ‘s nachts je iPhone checken is behoorlijk vervelend als het scherm je vrijwel meteen kan verblinden. Met deze tip is dat voor altijd verleden tijd.

Lees verder na de advertentie.

Zo voorkom je dat de iPhone je ‘s nachts kan verblinden

Misschien ken je het wel: word je net wakker, maar het is nog te donker om op te staan. Hoe laat is het? Heb ik nog ongelezen berichten? Toch even je iPhone checken in het donker. Maar als je naar het scherm kijkt heb je meteen spijt: het is veel te fel!

Het te felle scherm is geen groot probleem, maar het is vooral irritant. Gelukkig kun je daar eenvoudig iets aan doen. De makkelijkste oplossing is het instellen van een donker thema op je iPhone. Die laat je dan automatisch met zonsondergang ingaan en zal zich met zonsopgang vanzelf weer uitzetten (als je dat wilt). Hiermee kan de iPhone je nooit meer kunnen verblinden als je net wakker bent.

donkere modus iphone

Automatisch het donkere thema instellen op je iPhone:

  1. Open de app ‘Instellingen’;

  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Scherm en helderheid’;

  3. Kies voor de optie ‘Donker’;

  4. Zet de schuifknop bij ‘Automatisch’ aan;

  5. Tik op ‘Opties’ en kies voor ‘Zon onder tot zon op’. Wil je zelf een moment instellen, dan kies je voor ‘Aangepast scherm’.

  6. Tik op ‘Vorige’;

  7. Tik op ‘Licht’, zet de functie bij ‘Automatisch’ op aan en kies bij ‘Opties’ voor ‘Licht tot zonsondergang’.

Wil je snel checken hoe de donkere modus staat ingesteld op jouw iPhone? Open dan het Bedieningspaneel door rechtsboven naar beneden te vegen (bij een iPhone met Touch ID veeg je van beneden naar boven).

Daarna tik je met je vinger op de regelaar voor de helderheid en houd je het balkje ingedrukt. Vervolgens zie je onderaan het scherm de instellingen voor de lichte of donkere modus van je iPhone. Zo weet je zeker dat je iPhone je ‘s nachts niet meer zal verblinden.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: Hailey Kean
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu