Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

(Video)tip: zo zet je de iPhone fabrieksinstellingen terug

2 mei 2021, 12:18
2 min leestijd

We schreven al een tip die je helpt als je iPhone niet meer aan gaat. Maar wat nu als de problemen met het toestel hardnekkiger zijn? Dan kan een zogenoemde ‘factory reset’ uitkomst bieden. In deze tip laten we je zien hoe je de iPhone fabrieksinstellingen terugzet.

Lees verder na de advertentie.

Tip: Maak eerst een back-up

Houd er rekening mee dat als je de fabrieksinstellingen van je iPhone terugzet, alle apps, foto’s, contacten en andere bestanden worden gewist. Heb je nog de mogelijkheid om een back-up van je iPhone te maken, dan is het verstandig om dit vooraf te doen.

iphone fabrieksinstellingen herstellen

Stappenplan voor het terugzetten van de iPhone fabrieksinstellingen

Met het terugzetten van de fabrieksinstellingen maak je je iPhone, iPad of iPod touch helemaal leeg. Dat kan handig zijn als je hem wil verkopen (zorgt wel dat het Activeringsslot is uitgeschakeld) of opsturen voor een reparatie. Daarnaast kan het terugzetten van de fabrieksinstellingen ervoor zorgen dat een traag Apple-toestel weer vlot functioneert. Een iPhone factory reset kan op twee manieren. Hieronder zetten we ze op een rijtje.

Factory reset: Methode 1

 1. Zorg dat je iPhone, iPad of iPod touch voldoende (minstens 50 procent) is opgeladen;

 2. Ga naar ‘Instellingen > Algemeen’;

 3. Scrol naar ‘Zet over of stel iPhone opnieuw in’ en tik op ‘Wis alle inhoud en instellingen’;

 4. Bevestig je keuze en wacht tot de fabrieksinstellingen zijn hersteld.

iphone fabrieksinstellingen herstellen

Factory reset: Methode 2

 1. Voor de tweede methode gebruik je Finder, mits je Mac(Book) op macOS Catalina draait. Heb je nog een oudere Mac met macOS Mojave of een Windows-laptop? Dan heb je iTunes nodig. Verbind je Apple-toestel met je pc of Mac en open Finder (of iTunes);
 2. Klik op het desbetreffende apparaat en ga vervolgens naar het tabblad ‘Algemeen’;
 3. Vanuit hier kun je een reservekopie aanmaken of herstellen, maar ook kiezen voor de optie ‘Herstel iPhone…’;
 4. Laatstgenoemde optie zorgt ervoor dat je toestel volledig wordt gewist.

Zo schakel je de iPhone herstelmodus in

In sommige gevallen moet je de herstelmodus van de iPhone inschakelen, alvorens je via Finder (of iTunes) het toestel kunt wissen. Volg hiervoor onderstaande stappen.

 1. iPhone X of nieuwer: druk op de volume omhoog-knop en vervolgens op de volume omlaag-knop. Hierna moet je de zijknop ingedrukt houden, waarna je het scherm van de herstelmodus ziet;
 2. iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (zevende generatie): druk tegelijkertijd op de zijknop en volume-omlaag knop en houd ze ingedrukt totdat je het scherm van de herstelmodus in beeld ziet;
 3. iPhone 6s en ouder: je ziet het scherm van de herstelmodus als je de thuisknop en zijknop tegelijk ingedrukt houdt en eventjes wacht.
iPhone fabrieksinstellingen terugzetten: zo doe je dat!

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu