iOS 8 tip: 3 vernieuwingen in iBooks uitgelicht

20 oktober 2014, 17:16
1 min leestijd
iOS 8 tip: 3 vernieuwingen in iBooks uitgelicht

Dat Apple niet heeft stilgestaan met de release van iOS 8 is iedereen wel duidelijk. Zo kregen veel van haar eigen apps flinke updates. In dit artikel staan we stil bij 3 iBooks-vernieuwingen die onlangs zijn doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

1. Standaard geïnstalleerd op iOS 8-apparaten

iBooks vernieuwingen

Hoewel je het misschien niet zou denken, is de iBooks-app nog steeds behoorlijk populair. Het was daarom ook raar dat we de door Apple ontwikkelde boeken-app apart moest downloaden in de App Store. iOS 8 maakt hier een einde aan en zorgt ervoor dat iBooks nu standaard is geïnstalleerd. Dit geldt voor zowel net aangeschafte iDevices of apparaten die je recentelijk hebt geüpdatet naar de laatste versie van iOS.

2. Nieuwe interface

Daarnaast is iBooks voorzien van een vernieuwde interface, waardoor het navigeren in de app een stuk gemakkelijker gaat. Het is nu mogelijk om net aangeschafte boeken en eventuele beschikbare updates direct te zien en te installeren. Ook heb je toegang tot de iBooks-winkel middels de tabbladen onderaan de app. Met ‘Uitgelicht’, ‘Hitlijsten’ en ‘Topauteurs’ kun je interessante boeken opzoeken en aanschaffen, zonder dat je de app hoeft te verlaten.

3. Automatisch nachtthema

iBooks vernieuwingen

iBooks voor iOS 7 had al een nachtthema ingebouwd, waardoor het scherm in een zwart-wit design veranderde. Dit is een stuk prettiger voor de ogen wanneer je graag s’avonds is het donker leest.

iOS 8 voegt een automatisch nachtthema toe, zodat je iPhone of iPad automatisch detecteert wanneer het handiger en prettig is om met het nachtthema te lezen. Hierdoor hoef je zelf deze functie niet meer in- en uit te schakelen. Handig voor fervente lezers dus!

Meer lezen? Check onze iOS 8 gids met handige tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu