Is dit een goed moment om nieuwe AirPods Pro te kopen?

15 april 2024, 16:30
2 min leestijd
Is dit een goed moment om nieuwe AirPods Pro te kopen?

Het is alweer even geleden dat Apple nieuwe oortjes heeft uitgebracht, dus is dit nog wel een goed moment om de AirPods Pro te kopen? Wij vertellen je meer.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe AirPods Pro kopen

Het is alweer even geleden dat Apple nieuwe AirPods heeft uitgebracht. De eerste generatie AirPods Pro verscheen in 2019, de AirPods Pro 2 werden in 2022 aangekondigd. We wachten dus al even op de AirPods Pro 3, die naar verluidt vooral nieuwe gezondheidsfuncties krijgen. Zo is het de verwachting dat de nieuwe oortjes je lichaamstemperatuur kunnen meten en als gehoorapparaat te gebruiken zijn.

Lees ook: Deze 5 functies komen naar de AirPods Pro 3 (en dit is wanneer)

Daarnaast wordt ruisonderdrukking waarschijnlijk nóg beter door de nieuwe H3-chip. Handige functies dus, waardoor je misschien nog even wilt wachten met het kopen van nieuwe AirPods Pro. Maar is het slim om nu te wachten? En wanneer komen de AirPods Pro 3 eigenlijk uit? Wij zetten onze verwachtingen voor je onder elkaar en vertellen je welke AirPods je nu het beste kunt kopen.

AirPods Pro 2

Nog even wachten op de AirPods Pro 3

We moeten nog wel even wachten voordat we de nieuwe AirPods Pro kunnen kopen. In 2023 bracht Apple nog een vernieuwde versie uit van de AirPods Pro 2. Deze uitvoering heeft een oplaadcase met usb-c-poort. Dat wijst erop dat Apple niet van plan is om binnenkort nieuwe AirPods Pro uit te brengen, want de huidige oortjes gaan voorlopig nog mee. Met de nieuwe usb-c-poort voldoen de AirPods Pro 2 immers aan de nieuwe Europese wetgeving dit dit jaar ingaat.

Het duurt dus nog wel even voordat de AirPods Pro 3 verschijnen, volgens geruchten is Apple van plan om de oortjes volgend jaar pas uit te brengen. Doorgaans komen de nieuwe AirPods in het najaar. Je kunt de AirPods Pro 3 waarschijnlijk pas in september of oktober 2025 kopen. Voorlopig moeten we het dus nog doen met de (vernieuwde versie van de) AirPods Pro 2.

AirPods Pro 2 specificaties

Koopadvies: nieuwe AirPods aanschaffen?

Het duurt nog meer dan een jaar voordat de nieuwe AirPods Pro aangekondigd worden, dus dit is een goed moment om nieuwe AirPods Pro te kopen. Het is in dat geval aan te raden om voor de AirPods Pro 2 met usb-c te kiezen. Dit zijn Apple’s beste AirPods, met actieve ruisonderdrukking en andere handige audiofuncties. Bovendien is het volume te bedienen via de steeltjes van de oortjes, in tegenstelling tot de eerste generatie AirPods Pro.

Lees ook: AirPods Pro hebben nieuwe functies in iOS 17: dit zijn ze

De overstap naar de AirPods Pro 2 is vooral aan te raden als je nog de ‘normale’ versie van de AirPods hebt of nog helemaal geen draadloze oortjes gebruikt. Heb je de eerste generatie AirPods Pro? Dan kun je best tot volgend jaar wachten, mits de oortjes nog naar behoren werken. Ben je van plan om binnenkort nieuwe AirPods Pro te kopen? Bekijk dan hier de beste prijs van de AirPods Pro 2, zodat je nooit teveel betaalt voor de oortjes!

Apple AirPods Pro 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 233,95

Bekijk prijzen
Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu