Buddi Active Stylus pen: de betaalbare Apple Pencil voor elke iPad

19 maart 2024, 15:54
4 min leestijd
Buddi Active Stylus pen: de betaalbare Apple Pencil voor elke iPad

Reviewscore

9

Wil je graag een Apple Pencil, maar vind je die te duur? Dan is deze betaalbare buddi-pen als alternatief voor de Apple Pencil misschien wel iets voor jou!

Lees verder na de advertentie.

Pluspunten buddi-pen

  • Prijs
  • Ligt prettig in de hand
  • Werkt op alle iPads

Minpunten buddi-pen

  • Niet op te laden via magnetisch zijkant
  • Oogt wat minder afgewerkt
  • Geen drukgevoeligheid

Buddi Active Stylus pen: de betaalbare Apple Pencil

We geven het meteen toe: de Apple Pencil is handig om te hebben, maar als je niet van plan bent om te gaan tekenen is zo’n pennetje best wel aan de prijzige kant. Voor de Apple Pencil met usb-c betaal je zo’n 100 euro, en voor de Apple Pencil 2 ben je zelfs een stuk meer kwijt.

buddi pen active stylus

In dat geval is de buddi-pen Active Stylus pen een goed alternatief. Deze pen lijkt op een kruising tussen de Apple Pencil 2 en de Apple Pencil met usb-c. Dat hij op de ‘echte’ Apple Pencil lijkt is leuk, maar nog veel leuker is zijn prijs. Voor de buddi-pen betaal je slechts 24,95 euro. In deze review hebben wij de Active Stylus pen van buddi voor je getest!

De buddi-pen in het gebruik

Wanneer je de buddi-pen in je hand houdt voelt hij vrijwel hetzelfde als de Apple Pencil. Hij verbinden gaat wel iets anders, want je moet deze pen eerst aanzetten met de knop boven op de pen. Daarna kun je meteen beginnen, de pen maakt automatisch verbinding.

buddi pen tekenen

Voor alle huis-, tuin- en keukentaken op de tablet is de buddi-pen goed, erg goed zelfs. Ook om te tekenen is deze pen prima, maar dan mis je wel een belangrijke functie die de Apple Pencil 1 en Apple Pencil 2 wel hebben: drukgevoeligheid. Het is bij de buddi-pen niet mogelijk om dikkere (of dunnere) lijnen te trekken door harder (of zachter) op de pen te drukken. Belangrijk om te weten: de Apple Pencil met usb-c heeft deze functie ook niet.

Net als bij Apple Pencil met usb-c heeft deze buddi-pen een usb-c-poort aan het uiteinde van de pen. Die is altijd in het zicht en dat is wel jammer. Hierdoor oogt de pen net wat minder afgewerkt en kan er makkelijk vuil en stof in de poort komen. Er zit ook geen dopje bij om deze poort af te sluiten.

buddi pen

Om de pen op te laden pak je de meegeleverde usb-kabel (usb-c naar usb-a) erbij. Een oplaadblokje wordt niet meegeleverd. Door de buddi-pen 15 minuten op te laden kun je hem zo’n 12 uur gebruiken.

Heb je een iPad met usb-c-aansluiting? Dan kun je de buddi-pen ook op die manier opladen, maar daar heb je wel een usb-c-kabel voor nodig (met aan twee kanten een usb-c-aansluiting). Tijdens het opladen kun je de buddi-pen dan niet gebruiken.

Heb je een iPad die ondersteuning heeft voor de Apple Pencil 2? Dan klik je de buddi-pen vast aan de magnetische zijkant van de tablet. En nee, de pen wordt dan niet opgeladen zoals de Apple Pencil 2 dat wel doet.

D’r kan nog meer bij

Behalve een beknopte handleiding en de oplaadkabel vind je in de doos ook een extra pennenpunt. Deze punt past ook op een echte Apple Pencil en voelt op het scherm ook precies als die van Apple.

Als je goed kijkt is de punt wat minder glad, maar daar merk je in het gebruik niets van. Leuk detail: je kunt de punten van Apple’s pen ook op de buddi-pen gebruiken.

Conclusie buddi Active Stylus pen review

Wanneer je een Apple Pencil wilt, maar nog niet zeker bent of je hem ook echt veel gaat gebruiken is de buddi-pen een prima alternatief. Voor kleine tekeningen, het maken van notities of de pen te gebruiken als tablet-besturing is het een uitstekende koop.

Het ontbreken van de drukgevoeligheid is jammer, maar dat ga je alleen merken als je van plan bent om fanatiek te tekenen op de iPad. Ook is het jammer dat de usb-c-poort boven aan de buddi-pen niet achter een schuifje of dopje zit.

Deze minputen vallen echter in het niet als je de prijs mee laat tellen. Je krijgt daarmee een behoorlijke goede ‘soort van’ Apple Pencil. En een ander voordeel: deze pen is op alle iPads met Apple Pencil-ondersteuning te gebruiken!

Apple Pencil kopen

Wil je toch een echte Apple Pencil kopen? Dan moet je goed opletten. Niet elke Apple Pencil werkt op elke iPad. Lees in dat geval eerst ons koopadvies voor de Apple Pencil door.

Lees meer: Koopadvies Apple Pencil – welke pen moet je kopen

apple pencil usb c

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Op iPhoned testen we de nieuwste iPhones en andere producten van Apple. De reviews stelt het redactieteam (net als alle andere content op de website) met veel tijd, zorg en aandacht samen. 

Zo weet jij als lezer precies wat je van de geteste smartphone (en andere producten) kan verwachten. In de reviews gaan we de diepte in, maar wel op een begrijpelijke manier. We willen immers dat iedereen het verhaal begrijpt en uiteindelijk weet hoe goed (of slecht) het geteste apparaat is.

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu