‘Hé Siri, waarom verklap je deze twee WWDC 2016-aankondigingen?’

Lars Paijmans
13 juni 2016, 9:15
2 min leestijd
‘Hé Siri, waarom verklap je deze twee WWDC 2016-aankondigingen?’

Apple staat bekend om het zorgvuldig geheimhouden van aankondigingen en nieuwe producten. Spraakassistent Siri mag wat dat betreft wel eens op het matje geroepen worden, aangezien ze de afgelopen dagen twee WWDC-onthullingen verklapt heeft.

Lees verder na de advertentie.

Siri WWDC 2016 onthullingen

Als er een keynote van Apple voor de deur staat, proberen gebruikers altijd nieuwtjes los te peuteren via Siri. Door de spraakassistent naar het aankomende evenement te vragen, krijg je vaak grappige antwoorden terug, waar Apple bewust de nodige hints in verstopt om de geruchtenmolen te laten draaien.

Siri WWDC Finder

Voor WWDC 2016 gaat Siri echter wel erg ver. Het afgelopen weekend heeft de assistent namelijk tweemaal een sterke aanwijzing gegeven voor nieuwe functies die vanavond aangekondigd zouden worden. Zo noemde Siri ineens de term ‘Finder’ als antwoord op een vraag. Opvallend, omdat iOS geen Finder heeft en deze exclusief beschikbaar is op de Mac. Met de geruchten dat Apple vanavond met de nieuwe versie van OS X Siri toevoegt, is deze verspreking een wel erg duidelijke aanwijzing.

Ook klapte Siri al uit de school over de Dark Mode die we waarschijnlijk in iOS 10 te zien krijgen. Deze donkere modus geeft de witte menu’s van je iPhone en iPad een zwart tintje, wat vooral in de avonduren een stuk fijner is om naar te kijken.

Siri Dark Mode

Dark Mode onderweg naar iOS 10?

Als je Siri vraagt naar het activeren van deze Dark Mode, reageert de assistent met de opmerking dat het ‘niet mogelijk is om deze instelling aan te passen’. Het feit dat Siri geen foutmelding geeft en er specifiek op ingaat, lijkt een duidelijk aanwijzing dat iOS 10 inderdaad een Dark Mode krijgt. Heeft Siri WWDC hierdoor op twee manieren alvast verklapt?

Lang hoeven we niet te wachten of Siri inderdaad haar mond voorbij heeft gepraat. Vanavond om 19:00 uur start Apple namelijk met de WWDC 2016-keynote, waar de redactie van iPhoned uiteraard live verslag van doet. Wil je weten wat je vanavond allemaal kunt verwachten? Check dan onze WWDC 2016 vooruitblik.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Geruchten, iOS
Thema's: macOS Sierra, Siri, WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen