Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple voegt Siri toe aan nieuwe versie OS X’

Wouter Nijsen
24 februari 2016, 19:10
2 min leestijd
‘Apple voegt Siri toe aan nieuwe versie OS X’

Apple is van plan om dit jaar Siri voor de Mac te lanceren. De spraakassistent zou in OS X 10.12 verwerkt zitten, een versie die later dit jaar moet verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Siri voor Mac

Dat meldt het doorgaans betrouwbare 9to5Mac. Volgens de bron test Apple al sinds 2012 de mogelijkheden van Siri op de Mac, maar het bedrijf zou nu de functie op orde hebben en in het najaar willen introduceren. Vermoedelijk wordt Siri beschikbaar met OS X-versie 10.12, die naar verwachting in juni wordt aangekondigd. Dan vindt het WWDC (Worldwide Developer Conference) plaats, een evenement waar Apple elk jaar de nieuwste ontwikkelingen op softwaregebied toont. Waarschijnlijk krijgen we tijdens deze conferentie ook iOS 10 voor het eerst te zien.

Siri voor Mac

Siri zou volgens 9to5Mac verwerkt zitten in de menubalk bovenin. Door op een knopje te klikken, verschijnt de spraakassistent in beeld en kun je een commando invoeren. Het werkt op ongeveer dezelfde manier als het Spotlight-knopje, dat nu standaard naast de dag en tijd wordt getoond. Wanneer Siri is geactiveerd, verschijnt rechtsboven de interface in beeld en klinkt er een geluidje. Daarnaast zou het mogelijk worden om een sneltoets in te stellen voor Siri. Mogelijk wordt ook het ‘Hey Siri’-commando, waarmee je de spraakassistent met je stem activeert, beschikbaar.

Meer over Siri

Siri werd met iOS 5 op de iPhone geïntroduceerd en het afgelopen jaar vond de spraakassistent ook zijn weg naar de Apple Watch en Apple TV. Op beide apparaten komt de functie goed tot zijn recht, omdat het vaak handiger is om stemcommando’s te geven in plaats van geschreven tekst.

Zoals je in ons artikel met iOS 10 verwachtingen kunt lezen, is het aannemelijk dat Siri een grotere rol krijgt binnen de nieuwe iOS-versie. Zo gaan er geruchten dat Siri de telefoon kan opnemen als je er even niet bent, waardoor je huidige voicemail vervangen zou worden. Hierbij zou de spraakassistent de stem van de beller kunnen omzetten in tekst, zodat je het later terug kunt lezen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu