Apple onderzoekt uitgebreide offline modus voor Siri

Lars Paijmans
16 november 2018, 9:01
2 min leestijd
Apple onderzoekt uitgebreide offline modus voor Siri

Siri wordt steeds belangrijker voor Apple, maar zodra jij je internetverbinding verliest de spraakassistent al zijn functies. Het bedrijf lijkt nu een manier te zoeken om offline Siri te laten werken.

Lees verder na de advertentie.

Is een offline Siri op komst?

Om offline Siri mogelijk te maken, moet er veel veranderen. Alle taken moeten hierdoor immers volledig op het apparaat zelf uitgevoerd worden. Nu maakt Siri steeds verbinding met het internet om het antwoord op jouw vraag of verzoek te vinden.

offline siri

Zodra jij iets vraagt wordt er een geanonimiseerd geluidsbestand naar Apples server gestuurd, waar deze in tekst wordt omgezet. Deze wordt vervolgens via algoritmes bekeken waarna er een antwoord wordt gekozen die terug naar de iPhone of iPad wordt verzonden.

Omdat het uitvoeren van deze taken veel van hardware vraagt, gebruikt Apple bovenstaande methode om de iPhone niet te zwaar te belasten. Een nieuw patent, ontdekt door AppleInsider, met de weinig verhullende titel ‘Offline personal assistant’ bewijst dat dit in de toekomst kan veranderen.

In de beschreven techniek voert Siri het interpreteren van een spraakopdracht volledig op het apparaat zelf uit, waarna er ook lokaal een oplossing wordt gegeven. Dit is mogelijk door verschillende modules in het apparaat, die ieder een afzonderlijke taak hebben. Zo is er een module om tekst op te vatten, een die de tekst omzet naar een opdracht en een module die de spraakopdracht naast de gegevens op je toestel legt.

Op die manier kan Siri nog steeds taken uitvoeren waar je eigenlijk geen internetverbinding voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het zetten van een timer of de wekker, maar ook het afspelen van muziek dat je gedownload hebt voor offline gebruik.

Een back-up, ook als je offline bent

Ook als je wel met het internet verbonden bent kan deze techniek van pas komen. In feite heeft Siri hierdoor altijd een back-up en worden de servers van Apple minder zwaar belast door taken die de iPhone zelfstandig kan oplossen.

Hoewel het nu nog slechts om een patent gaat, ligt het voor de hand dat Apple vroeg of laat deze stap zet om de kwaliteit van Siri naar een hoger niveau te tillen.

De A-serie chip van het bedrijf wordt steeds krachtiger en vanaf de iPhone XS is er zelfs een speciale Neural Engine aanwezig op het toestel. Deze chip is speciaal bedoeld voor het uitvoeren van taken die met machine learning te maken hebben. Reken er maar op dat deze chip een steeds belangrijke rol gaat spelen in toekomstige Apple-producten.

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: AppleInsider
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen