N26 ondersteunt nu ook Apple Pay – Update: functie ingetrokken

Michel van 't Klaphek
25 juni 2019, 19:16
2 min leestijd
N26 ondersteunt nu ook Apple Pay – Update: functie ingetrokken

Apple Pay in Nederland was tot nu toe alleen bruikbaar voor ING-klanten. Vanaf vandaag kunnen ook mensen met een gratis N26-rekening met hun iPhone, Apple Watch of Mac betalen.

Update 26 juni: N26 lijkt de Apple Pay-uitrol te hebben teruggetrokken. Sinds vanochtend kunnen mensen geen N26-betaalpassen meer toevoegen en passen die gisteren zijn toegevoegd zijn weer verwijderd. Zodra we meer weten werken we dit bericht bij.

Lees verder na de advertentie.

N26 ondersteunt Apple Pay: zo werkt het

De Duitse online bank biedt drie soorten betaalkaarten aan, en Apple Pay werkt alleen voor de gratis variant. Het gaat hier om een debitcard Mastercard, waardoor je vrijwel overal in het buitenland kunt afrekenen. Let op: het gaat hier dus niet om een creditcard met Mastercard. Apple Pay werkt voor zover bekend nog niet met N26 Black en N26 Metal, de andere twee rekeningsoorten (die maandelijks geld kosten).

Zo voeg je N26 toe aan Apple Pay:

  1. Open de Wallet-app op je iPhone en tik op het plusje in de rechter bovenhoek;
  2. Kies ‘Voeg andere kaart toe’ en scan het kaartnummer van je N26-pas;
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de N26-kaart te registreren. Wellicht moet je de CVC-code op de achterkant handmatig invoeren;
  4. Zodra het verzoek is goedgekeurd, staat je bankpas klaar in de Wallet en kun je Apple Pay gebruiken.
Apple Pay

Kom je er niet uit, of wil je de kaart toevoegen via je Apple Watch of Mac? Check dan ons artikel over het instellen van Apple Pay. Hierin wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe aanmelden en contactloos betalen precies gaat. Je kunt met Apple Pay bij alle contactloze betaalautomaten afrekenen, en online shoppen op de Mac.

Lees ook: Tip: Betaalkaarten wijzigen en verwijderen in Apple Pay op iPhone, iPad en Mac

Over Apple Pay

Apple Pay is Apples manier om gemakkelijk te betalen. Sinds begin juni is het officieel beschikbaar in Nederland, maar tot nog toe alleen voor klanten van ING en nu dus ook N26. De Duitse fintech, een bedrijf dat technologie gebruikt voor financiële doeleinden, is echter niet zo bekend in Nederland, waardoor het waarschijnlijk nog een paar maanden duurt voordat iedereen contactloos kan betalen.

Bron: iCulture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu