macOS Catalina 10.15.5 nu beschikbaar met nieuwe accugezondheidsfunctie

Lars Paijmans
27 mei 2020, 9:07
2 min leestijd
macOS Catalina 10.15.5 nu beschikbaar met nieuwe accugezondheidsfunctie

Apple heeft een tussentijdse update voor de Mac uitgebracht. Deze voegt een nieuwe functie toe die de accu van je MacBook langer gezond houdt.

Apple brengt nieuwe Mac-update uit

Na updates voor iOS en watchOS is deze week macOS aan de beurt voor een update. macOS Catalina 10.15.5 mag dan een tussentijdse update zijn, het voegt wel een waardevolle functie toe.

Met ‘Battery Health Management’ heeft Apple een manier gevonden om de accu in je Mac langer gezond te houden, zonder in te leveren op het gebied van accuduur.

Hoe vaker je een MacBook oplaadt, hoe slechter de gezondheid van je accu langzaam maar zeker wordt. De nieuwe functie gaat dit proces tegen door de temperatuur en oplaadpatronen van je Mac in kaart te brengen.

Op basis van deze informatie kiest je Mac er soms voor om de accu niet helemaal voor 100 procent op te laden. Dat komt je levensduur van de batterij ten goede en jij merkt er als gebruiker niks van. Je kunt macOS 10.15.5 als volgt downloaden:

macOS Catalina 10.15.5 downloaden

  1. Klik op het Apple-icoontje in de rechter bovenhoek van je scherm;
  2. Klik op ‘Over deze Mac’;
  3. Kies ‘Software-update’;
  4. Wacht tot de update is gedownload;
  5. Volg de stappen op het scherm om de update te installeren.

Naast deze functie voegt de update de gebruikelijke bugfixes en prestatieverbeteringen toe. Zo is er een functie aan FaceTime toegevoegd, zodat je in groepsgesprekken ervoor kunt kiezen dat de vensters niet steeds van formaat wisselen. Op het gebied van bugfixes zijn onder meer de Herinneringen-app en iCloud Fotobibliotheek aangepakt.

We raden altijd aan om updates van Apple zo snel mogelijk te installeren. Vaak zijn achter de schermen meer aanpassingen gedaan om je apparaten ook te beschermen tegen hackers en andere manieren waarop de beveiliging in het geding is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen