De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Deze iPhone-oplader werkt op aanstekergas

Rutger Otto
4 februari 2015, 10:41
1 min leestijd
Deze iPhone-oplader werkt op aanstekergas

Een Duits bedrijf biedt op Kickstarter een oplader aan die wordt aangedreven door aanstekergas. Het project is enorm succesvol, met nog krap een maand te gaan is al bijna een miljoen dollar opgehaald.

Lees verder na de advertentie.

Kraftwerk, de accu

De externe accu van het Duitse bedrijf eZelleron Inc heet Kraftwerk (zoals de Duitse elektronische band) en kan verschillende apparaten opladen via usb, waaronder je iPhone en iPad. Het is een robuust kastje wat tegen een stootje kan. Maar niet alleen qua uiterlijk verschilt Kraftwerk van andere externe batterijen.

Het geheime ingrediënt van deze accu is namelijk dat het batterijen oplaadt door middel van methaangas, wat ook in aanstekers zit. Dat brengt enkele voordelen met zich mee. Zo hoef je de accu niet op te laden als hij leeg is, maar schuif je er gewoon een nieuw buisje in. Zodoende hoef je niet te wachten tot de batterij eindelijk weer vol is. Nadeel is wel dat je steeds gas moet aanschaffen.

Elf iPhones opladen

Daarnaast is Kraftwerk behoorlijk efficiënt. Op een volle lading kun je er volgens de makers ongeveer elf keer je iPhone mee opladen, afhankelijk van welk model je hebt natuurlijk. De iPhone 6 Plus heeft namelijk een flink grotere accu-inhoud dan de iPhone 6.

Kraftwerk is momenteel in ontwikkeling en het streefbedrag van 500 duizend dollar is al bijna verdubbeld. Een Kraftwerk kun je momenteel via Kickstarter bestellen voor 99 dollar (omgerekend zo’n 87 euro), waarmee je 50 dollar goedkoper uit bent dan de uiteindelijke consumentenprijs van 149 dollar. Je moet dan wel een flinke tijd op je Kraftwerk wachten: levering vindt plaats in februari van 2016.

Lees meer over Kickstarter

Bron: Kickstarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen