iPhoned nieuwsoverzicht week 15: alles over de iWatch en iPhone 6 release

12 april 2014, 13:11
3 min leestijd
iPhoned nieuwsoverzicht week 15: alles over de iWatch en iPhone 6 release

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het iPhone weekoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Deze week was er veel nieuws te melden rondom de iWatch, de nog onaangekondigde smartwatch van Apple. Daarnaast werd er meer bekend over de mogelijke release van de iPhone 6 en maakten we kennis met de snelste smartphone-oplader ter wereld. Check hieronder het iPhone weekoverzicht van week 15!

‘De iWatch verschijnt in twee formaten en wordt ontzettend duur’

iWatch iPhone weekoverzicht

De geruchten en speculaties met betrekking tot de iWatch blijven binnenstromen. Volgens analisten verschijnt de wearable van Apple in twee verschillende groottes en kunnen de adviesprijzen oplopen tot duizenden dollars. Daarnaast worden beide schermen voorzien van saffierglas als beschermlaag en verschijnt de iWatch in twee maten op de markt: 1,3 inch en 1,5 inch. Beide smartwatches worden uitgerust met een flexibel amoled-display met de krasbestendige beschermlaag van GT Advanced Technologies. Het gerucht dat de wearable in twee verschillende groottes beschikbaar wordt gesteld, is nieuw.

‘4,7 inch iPhone 6 verschijnt in juli, grotere versie pas in september’

grote iPhone 6

De verwachting is dat de grote iPhone 6 later op de markt verschijnt dan de ‘normale’ versie, zo schrijft althans de Taiwan’s Industrial and Commercial Times. Volgens bronnen is Apple van plan om de 5,5-inch iPhone 6 in september uit te brengen, iets later dan de 4,7 inch-variant die naar verluidt in juli verschijnt. Persbureau Reuters meldde eerder al dat de grote iPhone 6 met enkele maanden werd uitgesteld vanwege mogelijke productieproblemen. De Taiwainese krant bevestigt dat de grotere versie later op de markt komt, maar stelt dat het uitstel maar één maand bedraagt.

Apple: ‘Wij weten dat jullie een grote iPhone willen’

apple en samsung iPhone weekoverzicht

Door de patentzaak tussen Apple en Samsung duiken er de laatste dagen interessante details op die betrekking hebben met het beleid en denkwijze van Apple. Nu blijkt dat de telefoonmaker zich al een jaar van bewust is dat de consument graag een grotere en goedkopere iPhone ziet komen. Dat staat in de presentatie ‘Klanten willen wat wij niet hebben’ die dateert uit april 2013. Apple is bang dat de groei van de iPhone stagneert door de concurrentie, die stevig inzet op goedkope toestellen met een groot scherm. De vraag is of Apple met een passende reactie op deze ontwikkeling komt. Er gaan al maanden geruchten de ronde dat het bedrijf een grote iPhone 6 met een scherm van 5,5 inch in de pijplijn heeft zitten.

Video: Israëlische start-up ontwikkelt supersnelle telefoonoplader

De start-up StoreDot heeft een prototype telefoonoplader ontwikkeld die een smartphone in een halve minuut weer volledig van stroom kan voorzien. Het Israëlische bedrijf toonde de oplader tijdens een Microsoft-conferentie in Tel Aviv en is voornemens om hem in 2016 op de markt te brengen voor circa 30 dollar.

Beveilig je iPhone, iPad of iPod touch met deze 5 tips

iphone beveiligen

De iPhone, iPad en iPod touch zijn gewilde apparaten en er liggen dan ook een hoop dieven op de loer die het op jouw toestel gemunt hebben. Je iPhone beveiligen is daarom van essentieel belang, maar dat geldt uiteraard ook voor andere Apple-toestellen. Zorg ervoor dat al je persoonsgegevens achter slot en grendel zitten; met onze tips en maatregelen kan er niemand behalve jij je iDevice ontgrendelen.

→ Lees ook ons overzicht met de 5 beste iPhone speakers van dit moment!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu