Dankzij deze bel met iPhone-app vind je jouw fiets terug

Rutger Otto
1 september 2015, 14:23
2 min leestijd
Dankzij deze bel met iPhone-app vind je jouw fiets terug

Weer eens vergeten waar je jouw fiets hebt gezet? Dat hoeft niet langer een probleem te zijn. Een Nederlands Kickstarterproject heeft een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

iPhone fietsbel Pingbell

Vooral in fietsenstallingen bij stations kan het nog wel eens een probleem zijn: je zet ’s morgens je fiets weg en als je ’s avonds uit je werk komt, ben je hem kwijt. Als je geen opvallende tweewieler hebt, moet je eerst flink wat rondjes langs de rekken lopen voordat je hem vindt. In een fietsland als Nederland is het niet verwonderlijk dat daarvoor een oplossing bedacht wordt.

De Pingbell is een fietsbel die nu op Kickstarter staat en is gemaakt door het Amsterdamse bedrijf Frolic. De fietsbel monteer je op het stuur, je koppelt de bel aan de bijhorende app op je iPhone en je bent good to go. Volgens de makers werkt de bel simpel: je parkeert je fiets, loopt weg en dat is het. De app registreert via GPS waar je fiets staat zonder iets te hoeven doen.

Pingbell werkt met Bluetooth en als je dichtbij je fiets in de buurt komt, kun je dat op de app zien. Vind je hem dan nog niet, dan kun je de bel via je iPhone laten afgaan. Zo kun je hem vinden door op het geluid af te gaan. Is het avond en wil je geen herrie maken of iemand laten schrikken, dan kun je ook gewoon een lampje aanzetten waarmee hij opvalt.

Op Kickstarter te bestellen

Bij normaal gebruik gaat de accu van de fietsbel volgens de makers ongeveer een half jaar tot een jaar mee. Daarna kun je hem gewoon opladen via een usb-kabeltje. De slimme fietsbel is vanaf nu te bestellen via Kickstarter. Voor early birds kost hij 39 euro, daarna betaal je 45 euro. Hou wel rekening met 10 euro verzendkosten, ook binnen Nederland. De campagne loopt nog krap een maand en je hebt de fietsbel dan in oktober dit jaar in huis.

Lees meer over Kickstarter

Bron: Kickstarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen