iPhone 15 release: datum is gelekt (dit moet je weten) *update*

Piet-Jan Lentjes
4 augustus 2023, 10:04
2 min leestijd
iPhone 15 release: datum is gelekt (dit moet je weten) *update*

Zit jij ook zo te wachten op de volgende iPhone? Wij ook! Maar goed nieuws: de datum van de iPhone 15-release is nu vrijwel zeker bekend!

Lees verder na de advertentie.

Update 9-8-2023: De doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman heeft inmiddels voorspeld dat de presentatie van de nieuwe iPhones plaatsvindt op dinsdag 12 september. Dat is dus een dag eerder dan geruchten eerst voorspelden. Houd dinsdag 12 september daarom vrij, want dat is waarschijnlijk de dag dat Apple de nieuwe iPhones onthult!

iPhone 15 release: datum gelekt

Pak je agenda er maar bij, want we weten nu vrijwel zeker wanneer de iPhone 15 gaat verschijnen. Verschillende werknemers bij Amerikaanse mobiele aanbieders is namelijk gevraagd om geen dagen vrij te nemen rond 13 september.

apple 2020

Dit is vanwege een grote ‘smartphone aankondiging’. We moeten toegeven dat dit niet per se hoeft te betekenen dat het ook de iPhone 15 release datum wordt, maar als we afgaan op voorgaande jaren is dit zéér waarschijnlijk.

De meeste voorgaande Apple-events vonden altijd op een dinsdag plaats, maar het event van vorig jaar was op 7 september, en dat was een woensdag. De verwachte datum van de iPhone 15-release is nu wederom op een woensdag.

Wanneer deze datum daadwerkelijk klopt dan zal er op 13 september ‘s avonds om 19 uur een Apple-event plaatsvinden waar de iPhone gepresenteerd wordt. Maar let op: het kan natuurlijk altijd gebeuren dat de release toch een dag eerder (op dinsdag) is.

De vrijdag erna, 15 september, kun je de iPhone 15 dan waarschijnlijk gaan pre-orderen. En nog een week later, op 22 september, wordt die dan officieel geleverd en is verkrijgbaar in de winkels. Althans, zo ging het altijd vorige jaren.

Dit kun je nog meer verwachten

Als de iPhone 15 op 13 september wordt gepresenteerd zal dit niet het enige product zijn dat Apple laat zien. De Apple Watch Series 9 zal dan op dezelfde dag gepresenteerd worden.

Apple Watch series 9

Daarnaast verwachten we een iPad 2023 en een nieuwe versie van de Apple Watch Ultra. Uiteraard mogen we iOS 17 niet vergeten, maar die zal dan een paar dagen na het Apple-event volgen. Stiekem hopen we dat Apple nog veel meer in petto heeft, maar het blijft natuurlijk nog even afwachten!

Wil je meer weten over de iPhone 15 release? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5Mac
Bronnen afbeeldingen: ilSoftware, Apple, 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu