Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Gerucht: Nieuwe iPad Pro krijgt net als iPhone 11 driedubbele camera

Michel van 't Klaphek
10 augustus 2019, 10:11
2 min leestijd
Gerucht: Nieuwe iPad Pro krijgt net als iPhone 11 driedubbele camera

Apple zou in oktober twee nieuwe tablets uitbrengen. Naast een opvolger van de iPad 2018 krijgen we ook een nieuwe iPad Pro te zien. Deze tablet heeft maar liefst drie camera’s aan de achterkant.

Lees verder na de advertentie.

‘Eerste details over iPad Pro 2019-camera bekend’

Dat schrijft het doorgaans betrouwbare Macotakara op basis van anonieme bronnen in de productieketen. Indien het gerucht waar is trekt Apple het verwachte design van de iPhone 11, met camerabult op de achterkant, door naar andere apparaten. De Japanse website schat dat er drie sensoren aanwezig zijn.

ipad pro 2019 camera 2

Verdere specificaties zijn nog niet bekend, maar misschien krijgt de iPad Pro 2019 een primaire sensor, telefotolens en dieptesensor. Volgens de Japanse website brengt Apple de nieuwe tablet al in oktober uit, een maand na de onthulling van de nieuwe iPhones. Maar dat is niet de enige release in oktober.

Macotakara schrijft dat Apple in dezelfde maand een nieuwe iPad met 10,2 inch-scherm uitbrengt. Deze tablet zou een dubbele cameramodule aan de achterkant krijgen. Naast de primaire camera is ook een telefotolens aanwezig. Hiermee kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Volgens geruchten vervangt de iPad 2019 het 9,7 inch-model dat in maart 2018 werd aangekondigd.

Lees ook: Onze 6 verwachtingen voor het iPhone 11-event in september

Klopt het gerucht?

Het is de eerste keer dat we geruchten horen over iPads met dubbele camera’s. Alhoewel de Japanse website het in het verleden meermaals bij het rechte eind had, is het daarom verstandig om de geruchten met een korreltje zout te nemen. Er is namelijk nog nooit een iPad met meerdere sensoren verschenen.

Het zou daarom behoorlijk onverwachts zijn om van een iPad Pro met 1 camera direct de sprong te maken naar een model met drie lenzen. Toch is het ook weer niet geheel ondenkbaar, want als de geruchten kloppen krijgen de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max ook een driedubbele sensor.

Lees het laatste nieuws over Apple

Apple iPad (2018)
Apple iPad (2018)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's