‘Apple registreert 10,2 inch-iPad 2019 voor een release dit najaar’

Lars Paijmans
29 juli 2019, 11:03
2 min leestijd

De opvolger van de iPad 2018 komt eraan. Het nieuwe instapmodel krijgt een groter scherm en is alvast geregistreerd in een Europese databank voor nieuwe producten.

Lees verder na de advertentie.

Registratie iPad 2019 ontdekt

MySmartPrice ontdekte dat Apple twee nieuwe onaangekondigde iPads aan deze databank heeft toegevoegd. Deze tablets hebben het modelnummer A2200 en A2232 en draaien allebei op iPadOS. Dit is een sterke aanwijzing dat de twee iPads dit najaar verschijnen, aangezien dan ook iPadOS verschijnt .

Met de komst van de twee nieuwe iPads staat de teller nu op zeven Apple-tablets die dit najaar op de markt zouden komen. Als we vervolgens kijken om welke iPads het gaat, blijven er maar weinig andere opties over dan de opvolger van de iPad 2018.

Registratie iPad 2019

Eerder dit jaar heeft Apple immers al de iPad Air 2019 en iPad mini 2019 uitgebracht, die dit jaar dus niet nog een upgrade krijgen. De overige vijf iPads wijzen waarschijnlijk op een nieuwe versie van de iPad Pro, die in verschillende schermformaten uitkomt.

Dan blijven nog twee modellen over, die met het oog op eerdere geruchten wijzen naar de iPad 2019. De productie hiervan zou inmiddels gestart zijn, zodat er in de herfst genoeg modellen klaar zijn om verkocht te worden.

Deze iPad 2019 zou het nieuwe instapmodel van de iPad worden, net zoals de iPad 2018 dat vorig jaar was. Apple zou het scherm vergroten van 9,7 naar 10,2 inch, mogelijk door de schermranden te verkleinen. Deze zijn anno 2019 namelijk wel erg fors als we naar het design van de iPad 2018 kijken.

Een nieuwe instap-iPad

De prijs zo laag mogelijk houden staat centraal bij dit model van de iPad. Zo bedraagt de adviesprijs van de iPad 2018 359 euro, dus verwachten we dat dit met de 2019-versie weer ongeveer het geval zou zijn. Dit model is dan ook vooral bedoeld als instapmodel, voor mensen die een tablet vooral gebruiken voor het bekijken van video’s en het browsen op internet en social media.

De Europese databank waarin Apple onaangekondigde producten registreert is al jaren een waardevolle bron aan informatie. Via de databank zijn in het verleden al meerdere onaangekondigde versies van de iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods en Macs ontdekt.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Apple iPad 2019

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen