Onze 6 verwachtingen voor het iPhone-event van vanavond

Lars Paijmans
10 september 2019, 12:53
4 min leestijd

Vanavond is het zover, dan staat het iPhone 11-event voor de deur. Maar we krijgen er meer te zien dan drie nieuwe 2019 iPhones. In dit overzicht zetten we al onze verwachtingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Wanneer is het iPhone 11-event?

Volgens de laatste geruchten verschijnt de iPhone 11 Pro op 20 september, maar eerst wordt hij onthuld tijdens een keynote op 10 september. De presentatie gaat vanavond om 19.00 uur Nederlandse tijd van start.

iPhone 11 en 11 Max

1. iPhone 11 (of Pro) en iPhone 11 (of Pro) Max

De hoofdrol is die avond uiteraard weggelegd voor de iPhone 11 en 11 Pro Max, de opvolgers van de iPhone XS en XS Max van vorig jaar. De belangrijkste verbeteringen zijn de driedubbele cameralens, A13-chip en mogelijkheid om AirPods en je Apple Watch op de achterkant van de iPhone op te laden. De vraag is hoe de telefoons gaan heten. Volgens de laatste geruchten heet de directe opvolger van de iPhone XS de ‘iPhone Pro’, en komt er ook een grotere ‘iPhone Pro Max’. Het instapmodel, de directe opvolger van de iPhone XR dus, zou de iPhone 11 gaan heten.

Over de prijs is nog weinig bekend, maar ga er maar vanuit dat de toestellen weer vanaf ruim duizend euro beschikbaar komen. Vanaf 20 september zouden de telefoons in de winkel liggen, maar de pre-order begint al een weekje eerder.

Voor één van onze lezers maakt die prijs overigens niet uit. Net zoals vorig jaar geven we namelijk weer een gloednieuwe iPhone 11 weg. Schrijf je snel in voor deze winactie en doe mee!

iPhone 11 event verwachtingen

2. iPhone 11

Vind je de iPhone Pro en Pro Max te duur, wil je liever een 6,1 inch-scherm of heb je genoeg aan een dubbele cameralens? Dan is de iPhone 11 waarschijnlijk de nieuwe iPhone die het beste bij jou past. De opvolger van de XR verschijnt in twee nieuwe felle kleuren (paars en groen) en maakt de overstap van een enkele naar een dubbele cameralens.

Ook draait de XR 2019 op dezelfde A13-chip die ook in de 11 en 11 Max zit. Wel zou Apple nog steeds een lcd-display gebruiken in tegenstelling tot de oled-schermen van de twee duurdere modellen.

Lees ook: iPhone XR 2019: 9 verwachtingen voor Apples voordeligste iPhone

Apple Watch Series 5

3. Apple Watch Series 5

Er is verdacht weinig bekend over de nieuwe Apple Watch van dit jaar, maar we gaan er nog steeds vanuit dat de Series 5 over een maandje verschijnt. Het design van het slimme klokje zou niet afwijken van de Series 4, maar mogelijk worden wel nieuwe gezondheidsfuncties toegevoegd.

Een slaapmonitor zou hierbij een belangrijke rol spelen, zodat de Apple Watch niet alleen overdag, maar ook terwijl je slaapt kan kijken hoe (on)gezond je leeft. We vragen ons wel af wanneer we het horloge op moeten laden als hij praktisch 24 uur per dag om onze pols kan zitten.

Lees ook: 6 verwachtingen voor de Apple Watch Series 5

Registratie iPad 2019

4. iPad 2019

Meestal onthult Apple nieuwe iPads aan het begin of einde van het jaar. Door de hoeveelheid geruchten sluiten we echter niet uit dat we in september al de iPad 2019 te zien krijgen, de opvolger van het budgetmodel van vorig jaar. Deze zou een groter 10,2 inch-scherm krijgen (in plaats van 9,7 inch) en een goedkoper alternatief vormen voor de iPad Air 2019 die begin dit jaar verscheen.

De kans bestaat dat Apple de tablet pas in oktober presenteert, tegelijk met de 16 inch-MacBook Pro en nieuwe iPad Pro. Even afwachten dus, maar dat we dit jaar een nieuwe instap-iPad krijgen is zo goed als zeker.

iPadOS preview

5. Releasedatum iOS 13, iPadOS, macOS Catalina, watchOS 6 en tvOS 13

Apple hoopt met zijn keynotes natuurlijk dat jij enthousiast wordt om nieuwe producten te kopen, maar ook als je portemonnee in je zak blijft is het de moeite van het kijken waard. Tijdens de presentatie komen we namelijk te weten wanneer iOS 13, iPadOS, macOS Catalina, watchOS 6 en tvOS 13 voor iedereen beschikbaar komen.

De updates introduceren tal van grote verbeteringen; van een donkere modus voor de iPhone en iPad, Sign in With Apple om je privacy te verbeteren en een decibelmeter op de Watch om het omgevingsgeluid te meten. In de onderstaande preview lees je meer over onze eerste ervaringen met iOS 13.

iOS 13 preview: de wensen en belangen van gebruikers voorop

Apple Arcade games

6. Releasedatum en meer info over Apple TV Plus en Apple Arcade

Apple-events staan gelijk aan nieuwe producten, maar nu het bedrijf zich steeds vaker op diensten richt, horen deze er ook bij. Reken er dus maar op dat een aanzienlijk deel van de avond gereserveerd is voor Apple TV Plus en Apple Arcade; de Netflix-concurrent en gamingdienst van het bedrijf.

Hoewel de diensten begin dit jaar werden onthuld en dit najaar moeten verschijnen, weten we er nog steeds relatief weinig over. Verwacht dus meer info over exclusieve series en games, maar ook een concrete releasedatum en misschien wel een gratis proefperiode voor iedereen, om kennis te maken met deze twee grote nieuwe Apple-diensten.

Volg iPhoned op de avond van het event!

Op iPhoned houden we alles over het grootste Apple-event van 2019 natuurlijk goed in de gaten. Volg onze website, het YouTube-kanaal en de nieuwsbrief dus goed voor alles wat je moet weten over het event. Het belooft weer een drukke, mooie avond te worden op 10 september.

Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 5
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen