De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple TV content holt achteruit door moeilijke onderhandelingen met kabelaars’

Wouter Nijsen
13 februari 2014, 14:21
1 min leestijd
‘Apple TV content holt achteruit door moeilijke onderhandelingen met kabelaars’

Apple oogstte compliment na compliment naarmate het meer liet zien van de Apple TV. Toch lijkt het erop dat het bedrijf de verwachtingen van het vernieuwde tv-kastje moet bijstellen. Volgens The Wall Street Journal holt de hoeveelheid Apple TV content achteruit door moeilijke onderhandelingen met kabelaars.

Lees verder na de advertentie.

‘Minder Apple TV content’

Apple voelt zich volgens de krant genoodzaakt om niet meer te concurreren met grote mediabedrijven, maar wil in plaats daarvan de handen ineenslaan met zowel zenders als kabelleveranciers. Daardoor moet de Apple TV een soort van settopbox worden waarmee je naar televisieprogramma’s kunt kijken.

Aanvankelijk was Apple van plan verschillende televisieprogramma’s- en series in zijn geheel uit te zenden naarmate deze net op televisie waren geweest. Dat schoot bij grote kabelleveranciers in het verkeerde keelgat. Ze zouden geen plannen meer met Apple willen doen als dat plan door zou gaan.

Als de kabelbedrijven met Apple in zee gaan, zou dat het vertrouwen tussen hen en zenders schaden. Naar verluidt wijzigde Apple dan maar de koers die zij met de Apple TV wilde varen, met als concessie dat er nu minder unieke content naar de Apple TV komt.

Gamen op Apple TV

Apple TV

De geruchten dat de nieuwe Apple TV een eigen App Store krijgt, blijven echter mogelijk. In deze online winkel zouden onder meer games gedownload kunnen worden.

Als dat inderdaad het geval is, manifesteert de Apple TV zich mogelijk als gameconsole. Op dit moment is het wel mogelijk om games vanaf je iPad of iPhone naar de Apple TV te streamen, maar wellicht dat we in de toekomst games kunnen spelen op de televisie die niet zozeer Apple-gerelateerd zijn.

→ Lees meer over de huidige Apple TV en wat je met deze mediabox kan!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu