De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple TV App Store heeft nu hitlijsten, Podcasts-app komt eraan

Rutger Otto
3 november 2015, 12:13
2 min leestijd
Apple TV App Store heeft nu hitlijsten, Podcasts-app komt eraan

Nu de Apple TV eindelijk verkrijgbaar is, rolt Apple nieuwe functies uit. Aan de App Store zijn nu toplijsten toegevoegd. Op een demo-video in Apple Stores is verder ook een Podcasts app-icoon te zien voor het apparaat.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV App Store hitlijsten

De nieuwe Apple TV kan voor het eerst zelf apps afspelen die gebruikers hebben gedownload. Daar hoort dus een App Store bij die lijkt op die van iOS. Aanvankelijk waren er al wel apps te downloaden, maar ontbraken er nog toplijsten van populaire apps. Waarschijnlijk omdat Apple simpelweg nog niet genoeg data had verzameld om zo’n lijst in elkaar te draaien. Nu zijn ze er wel.

In de Apple TV App Store staan sinds kort, net als op iOS, apps die vaak gedownload worden. De tvOS-apps worden op dezelfde manier ingedeeld als apps op iOS, namelijk op ‘Top betaald’, ‘Top gratis’ en ‘Top opbrengst’. Momenteel staan er voornamelijk games in de lijsten, waaronder Lumino City en Alto’s Adventure. Verder staan apps van verschillende videodiensten uiteraard ook op hoge posities. Opvallend is overigens dat dezelfde apps op de Apple TV veelal duurder zijn dan in de App Store op iOS.

apple tv

Podcasts op Apple TV

Nog niet alle apps die je van iOS kent zijn beschikbaar voor de Apple TV. Wel zou Apple de officiële Podcasts-app naar de settopbox willen brengen. De app is al gespot in demo-video’s die in Apple Stores worden getoond. Met Podcasts zou je thuis naar radioprogramma’s kunnen luisteren waarop je bent geabonneerd via iTunes. Deze programma’s download je automatisch als er een nieuwe verschijnt en na het luisteren worden ze weer verwijderd. De app is momenteel nog niet beschikbaar, maar de demo wijst erop dat het niet lang meer kan duren. Dan gebruik je de Apple TV dus niet alleen maar voor video, maar ook voor audio.

De Apple TV is momenteel verkrijgbaar in Apple Stores in twee modellen: het 32GB model van 180 euro en het 64GB model van 230 euro.

Lees het laatste Apple TV nieuws

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu