De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple Store: het complete overzicht

Lars Paijmans
2 min leestijd
Apple Store

De Apple Store is de winkelketen van Apple waar je terecht kunt voor alles wat met Apple te maken heeft: iPhones, MacBooks, iPads, accessoires en nog veel meer.

Achtergrond en geschiedenis

De eerste Apple Store werd in 2001 geopend in de Verenigde Staten. Het doel achter deze retailwinkel was om de relatie tussen Apple en haar klanten te veranderen, en waar nodig te verbeteren. Oorspronkelijk was Apple van plan om in plaats van Apple Stores speciale Apple Cafés te openen, waarin mensen wat konden eten en drinken terwijl ze kennis maakten met de nieuwste Apple-producten. Uiteindelijk werd het idee van een café geschrapt en doorontwikkeld naar de Apple Store zoals we die nu kennen.

Apple Store

Lees verder na de advertentie.

Aanvankelijk hadden maar weinig mensen vertrouwen in de Apples Stores, omdat de kosten volgens critici te hoog waren. De eerste grote Apple Store werd in New York geopend. Deze groeide al snel uit tot een succes en genereerde flink veel winst. Sindsdien zijn er vele Stores over de hele wereld toegevoegd, die met name bij de release van een nieuw Apple-product massaal worden bezocht.

Hoewel het uiterlijk van de Apple Store in de loop der jaren een aantal veranderingen heeft doorgemaakt, is de opzet altijd hetzelfde gebleven. Bekijk je een Apple-winkel van de buitenkant, dan valt je waarschijnlijk de hoeveelheid lichten en opvallende architectuur op. Zodra je een Apple Store binnenstapt word je echter overvallen door de simplistische, rustige look. Apple-producten worden op simpele houten tafels tentoongesteld, zonder dat hier al te veel poespas bij komt kijken.

Apple Stores zijn zowel off- als online

Inmiddels zijn er ruim 400 winkels, waarvan het overgrote deel zich bevindt in de Verenigde Staten. In Nederland hebben we een drietal Apple Stores: in Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Hier worden alle producten van Apple verkocht, samen met vele accessoires zoals koptelefoons, speakers en speelgoed. In de winkels worden verder regelmatig workshops gehouden, die bedoeld zijn voor beginnende gebruikers en de basisfuncties van Apple-toestellen uitleggen.

Apple Store

Apple Stores maken de aanschaf van een product daarnaast bijzonder, met name door de enthousiaste houding van het personeel – de Apple Geniuses – tegenover klanten. Elke Store heeft een zogenoemde Genius Bar waar mensen terecht kunnen voor service, reparaties en antwoorden op hun vragen.

De Apple Store is ook online te benaderen via de website van Apple, waar je direct orders kunt plaatsen. Studenten en docenten maken daarnaast vaak aanspraak op korting. Ook heeft Apple een recyclingservice die je oude apparatuur laat inleveren voor kortingen op nieuwe Apple-producten. Een Mac of iPhone die niet meer functioneert, wordt dan op een verantwoorde manier gerecycled.

Lees meer over de Apple Store

Heeft dit artikel je geholpen?

Apple Store archief

Bekijk archief (74 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu