Video-app VLC keert voor sommigen terug in de App Store

Rutger Otto
17 februari 2015, 12:35
2 min leestijd
Video-app VLC keert voor sommigen terug in de App Store

Sinds de introductie van iOS 8 is de mediaspeler VLC als app niet meer in de App Store te vinden. Tot vandaag althans, want enkele gebruikers kunnen de app alweer downloaden.

Lees verder na de advertentie.

VLC-app maakt bescheiden comebackvlc-app

Waarom de app een paar maanden geleden ineens verdween, is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Wel heeft VLC laten weten zelf de app offline te hebben gehaald en dat het ‘samen met Apple werkt aan een oplossing’. Later beloofden de makers dat VLC voor iOS begin 2015 weer beschikbaar zou komen.

Inmiddels is de app voor sommige gebruikers weer te downloaden. Het bedrijf achter VLC, VideoLAN, heeft aangegeven dat het een legitieme release is die momenteel alleen wordt uitgerold voor mensen die de app ooit eerder al downloadden. Zij kunnen dan testen of alles naar behoren werkt. “Het is dus niet de algemene release voor iOS, omdat de meeste mensen de app nog niet kunnen downloaden”, verheldert CEO Jean-Baptiste Kempf tegenover TechCrunch. Wanneer de algemene release dan wel is, blijft onduidelijk. Wel liet VideoLAN weten dat er deze week meer nieuws komt.

vlc-app

VLC in de App Store

VLC is een populaire mediaspeler (niet alleen op iOS) omdat het een grote hoeveelheid mediabestanden kan afspelen, waaronder MKV-, AVI- en DIVX-bestanden. Daarnaast kan de app video’s over het netwerk streamen, ondertiteling plaatsen en werkt VLC met clouddiensten als Dropbox en Google Drive.

De VLC-app is al twee maal uit de App Store gehaald. De eerste keer haalde VLC een iOS-port van een externe ontwikkelaar uit de App Store omdat die in strijd was met licentievoorwaarden. In 2013 maakte VLC zelf een iOS-app met een andere licentie, maar een jaar later verdween die dus weer. Hopelijk blijft de komende versie van de fijne mediaspeler-app voor altijd online.

Lees meer over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu