De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘VLC keert in 2015 terug in de App Store’

Rutger Otto
29 december 2014, 9:08
1 min leestijd
‘VLC keert in 2015 terug in de App Store’

De bekende mediaspeler VLC is als app nergens meer te bekennen sinds de introductie van iOS 8. Volgend jaar komt de app terug.

Lees verder na de advertentie.

VLC terug in de App Store

VLC, de videospeler van ontwikkelaar VideoLAN, verdween in september uit de App Store. Dat was net nadat iOS 8 te downloaden was. VideoLAN heeft echter nooit opheldering gegeven over waarom de app weggehaald was. De ontwikkelaar heeft inmiddels wel laten weten dat VLC zal terugkeren in de App Store.

Over het voorval wilde VideoLAN alleen kwijt dat ze de app zelf offline hadden gehaald. Niet alleen op de PC of Mac is VLC een populaire videospeler, ook op iOS is het dat. Met de app kon je content van bijna elk formaat afspelen op je iPhone of iPad. Ook was het mogelijk om via de cloud een verbinding op te zetten en zo video’s te streamen.

VLC update

Nieuwe versie in 2015

Op het forum van VLC liet één van de maker, Felix Paul Kuehne, weten dat de volgende versie van de app in 2015 beschikbaar komt, ‘omdat iTunes Connect momenteel gesloten is voor vakantie’. De app is al ingediend bij Apple als semi-publieke beta, maar omdat het indienen van een app tijd kost waar VideoLAN geen invloed op heeft, kan de ontwikkelaar geen releasedatum noemen.

VLC heeft de App Store al eens eerder verlaten in 2011, maar dat was niet vrijwillig. VLC was in strijd met de regels van de App Store, omdat het de verkeerde licentie had. In 2013 kwam de app helemaal vernieuwd terug.

Lees meer over de App Store

Bron: VLC Forum
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen