De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Dropbox: het complete overzicht

Lars Paijmans
3 min leestijd
Dropbox

Dropbox is een populaire clouddienst voor het opslaan en delen van allerhande bestanden. Je kunt Dropbox gebruiken om je favoriete foto’s veilig online te ordenen en te bewaren, maar de service is ook geschikt voor Word-documenten, PDF’s, video’s en andere belangrijke bestanden die je niet kwijt wilt.

Lees verder na de advertentie.

Wat is Dropbox?

Dropbox werd in 2007 door een tweetal Amerikanen opgericht en het hoofdkantoor is tegenwoordig gevestigd in San Francisco, Californië. Dropbox was oorspronkelijk op een beperkt aantal platformen beschikbaar, maar is tegenwoordig voor vrijwel elk platform te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Windows, Android, macOS en iOS.

Dropbox

Met Dropbox kun je al je bestanden op een centrale plaats verzamelen. Deze worden vervolgens gesynchroniseerd op alle apparaten waarop je inlogt met je Dropbox-account. Dat maakt het heel makkelijk om bijvoorbeeld op je iPhone met een document te beginnen en deze vervolgens op je werk op je computer verder af te maken, zonder dat je bestanden naar jezelf hoeft te versturen. Ga simpelweg naar dropbox.com en log in.

Dropbox gratis gebruiken, of een abonnement?

Dropbox kun je volledig gratis gebruiken, maar er zijn ook abonnementen beschikbaar voor intensieve gebruikers. Als individuele gebruiker heb je de volgende opties:

Dropbox gratis: Als je je registreert voor Dropbox krijg je 2GB gratis opslag. Hier kun je bestanden opslaan om ze tussen apparaten te synchroniseren en gedeelde mappen en links aan te maken om met anderen te delen. Ook krijg je toegang tot Dropbox Paper, een platform waarin je met meerdere mensen tegelijk in een online document kunt werken.

Dropbox Plus: Tegen betaling is het aanbod van Dropbox fors uit te breiden; voor een maandelijks bedrag van 9,99 euro heb je 1TB (of duizend gigabyte) tot je beschikking. Een abonnement op Plus geeft je ook offline toegang tot je bestanden en maakt het mogelijk om extern te verwijderen.

Dropbox Professional: Voor zakelijke professionals is Dropbox Professional ontworpen. Naast de bovenstaande functies krijg je voor 19,99 euro per maand slimme synchronisatie om schijfruimte vrij te maken, Dropbox Showcase om werk te presenteren en te volgen en een slimme zoekfunctie. Ook zijn voor Professionals de functies voor gedeelde links uitgebreid en kun je een versiegeschiedenis terughalen tot 120 dagen.

Dropbox en Microsoft

Sinds eind 2014 werkt Dropbox samen met Microsoft. Hierdoor kunnen de mobiele apps van beide bedrijven beter met elkaar samenwerken. Zo kun je makkelijk Office-documenten vanuit de Dropbox-app bewerken en vanuit de Office-app uploaden naar de cloud. Dropbox bezit naast haar eigen apps ook Carousel, een fijne foto app en het populaire Mailbox. Laatstgenoemde vervangt de standaard Mail-app van iOS door meer functionaliteiten en een handige bediening (met vlugge veegbewegingen) te bieden.

Dropbox voor iOS: dit moet je weten

Dropbox

Dropbox is natuurlijk niet alleen via je pc of Mac te benaderen, maar je kunt de clouddienst ook gebruiken met je iPhone of iPad. De Dropbox iPhone app is gratis te downloaden, laat je al je bestanden in de cloud openen en downloaden en biedt de mogelijkheid om automatisch de foto’s en video’s die je met je iPhone maakt, te uploaden naar Dropbox. Vervolgens kun je ze op je pc, Mac of een ander apparaat bekijken en eventueel bewerken.

Met de Dropbox app kun je daarnaast bestanden markeren als favoriet, zodat je ze ook kunt openen als je niet beschikt over een (mobiele) internetverbinding. Dropbox laat je links delen van bestanden die te groot zijn om als bijlage aan e-mails te hangen. Dat gaat snel en is bijzonder handig. Bezoek ook de officiële website van Dropbox.

Dropbox-app downloaden

Download hieronder gratis de officiële app van Dropbox voor de iPhone of iPad. Deze wordt regelmatig van updates voorzien, zodat ‘ie met elk Apple-apparaat optimaal blijft werken.

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store

Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud
Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Het laatste nieuws over Dropbox

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu