Super Monkey Ball Bounce: Peggle met apen

5 september 2014, 13:37
2 min leestijd
Super Monkey Ball Bounce: Peggle met apen

Fan van Peggle? Dan moet je zeker Super Monkey Ball Bounce op iOS proberen.

Lees verder na de advertentie.

Peggle is één van de meest succesvolle games die ooit in de App Store heeft gestaan. Het heeft iets heel verslavends om bollen van een scherm af te stuiteren door balletjes te schieten. Ontwikkelaar SEGA zag in dat Peggle het goed deed en besloot een eigen versie te maken van hun populaire gamefranchise Super Monkey Ball.

Super Monkey Ball in Peggle-jasje

Dat de apen van Super Monkey Ball al in ballen zaten, kwam natuurlijk perfect uit. In Super Monkey Ball Bounce worden de apen afgeschoten in een level, met als doel een aantal aangegeven bollen uit de weg te ruimen, voordat de apen op zijn. Steeds wanneer je een bolletje raakt, licht die op en verdwijnt hij in de volgende beurt. Door te slepen richt je het kanon, door te tikken schiet je een aap in een bal af.

In totaal zijn er 119 levels die je op een Candy Crush Saga-achtige wijze doorloopt. Dat betekent dat je op een kaart een route van levels volgt, die steeds iets lastiger worden. In elk level zijn drie sterren te halen (wat behoorlijk moeilijk is). Onderweg moet je zes speelbare personages (met nieuwe krachten) bevrijden en versla je eindbazen.

https://www.youtube.com/watch?v=E43yiNuYECY

In elk level is de layout anders. Tussen de bolletjes (of orbs) vind je ook power-ups, waarmee je bijvoorbeeld extra stuiterkracht verdient of een aap extra vrijspeelt. Beter richten kan dankzij het tandwiel helemaal onderin het scherm.

Freemium

Super Monkey Ball Bounce is een freemium-game, wat betekent dat je de app gratis kunt downloaden, maar dat er mogelijkheden zijn tot in-app aankopen. Bijvoorbeeld voor power-ups of om te verspelen in de ‘gok-automaat’ waarmee je onder meer nieuwe outfits kunt vrijspelen. De filmpjes tussen de levels door kunnen best irritant zijn, maar zijn gelukkig snel weg te klikken. Door het spel aan Facebook te linken kun je topscores met die van vrienden vergelijken.

Super Monkey Ball Bounce is gratis te downloaden voor iOS 6 of nieuwer in de App Store. Om het spel te installeren is 94,2MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu