Pokémon GO Ruilen: alles over Pokémon ruilen en de nieuwe vriendenlijst

22 juni 2018, 15:02
3 min leestijd
Pokémon GO Ruilen: alles over Pokémon ruilen en de nieuwe vriendenlijst
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

8

Na twee jaar is het eindelijk zo ver: in Pokémon GO ruilen is vanaf nu mogelijk. iPhoned laat zien hoe de nieuwe Trading-functie in zijn werk gaat.

Let op: Niantic rolt de Pokémon GO ruilen functie en vriendenlijst geleidelijk uit. Zo is het op het moment alleen mogelijk voor trainers van level 30 of hoger om een vriendenlijst aan te maken. Deze limiet zal geleidelijk steeds lager worden.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Ruilen: zo werkt het op je iPhone

Om zakmonsters uit te wisselen, moet je eerst contact maken met andere spelers. Dit werkt allemaal via de nieuwe vriendenlijst van Pokémon GO, waar je mensen met speciale trainercodes aan kunt toevoegen. Iedere speler heeft een unieke zescijferige code, die je met je vrienden deelt om elkaar toe te voegen. Dit werkt als volgt.

  1. Open Pokémon GO;
  2. Tik op de avatar van je trainer in de linker-onderhoek van het scherm;
  3. Tik bovenin het beeld op ‘Friends’ naast ‘Me’;
  4. Selecteer ‘Add Friend’ en voer de zescijferige code in;
  5. Je vriend verschijnt nu in je vriendenlijst.
Pokémon GO vrienden

Nieuwe mogelijkheden dankzij Pokémon GO vrienden

Heb je een vriend toegevoegd, dan verschijnen ze in je vriendenlijst. Hierdoor worden een aantal nieuwe dingen mogelijk die voorheen nog niet in Pokémon GO aanwezig waren. Voorlopig staat het maximum van de vriendenlijst op 200.

Bekijk statistieken: zo kun je hier de statistieken van trainers zien en bekijk je hun meest recent gevangen Pokémon. Ook kunnen vrienden cadeautjes naar elkaar versturen. Deze voorwerpen kun je verdienen bij Pokéstops of gyms en zijn enkel te gebruiken om te delen.

Pokémon GO ruilen

Geef exclusieve eieren: Naast standaardvoorwerpen kun je ook exclusieve gele Pokémon-eieren delen. Na zeven kilometer komen deze eieren uit en krijg je een exclusieve Alolan-versie van een klassieke Pokémon. Voor echte verzamelaars is het verkrijgen van deze eieren dus een belangrijke reden om een vriendenlijst te vullen.

Laat je vriendschaplevel stijgen: Hoe vaker je met vrienden de interactie aangaat, hoe meer hartjes je onder de avatar van hem of haar ziet verschijnen. Je kunt dit level laten stijgen door voorwerpen te schenken, samen gyms of raids te doen en Pokémon te ruilen. In totaal zijn er vier levels: Good Friend, Great Friend, Ultra Friend en Best Friend. Ieder level gaat gepaard met bonussen, zodat je een hogere aanvalsbonus krijgt, unieke ruilopties en meer.

Pokémon GO ruilen: zo werkt het

Na twee jaar is het nu eindelijk mogelijk om Pokémon te ruilen in Pokémon GO. De functie is echter flink ingedamd zodat er geen misbruik van kan worden gemaakt. Door deze spelregels wil Niantic verzekeren dat er alleen eerlijk geruild wordt.

  • Je kunt alleen Pokémon ruilen met vrienden;
  • De ruilfunctie werkt alleen lokaal. Je zult elkaar dus op moeten zoeken en dicht bij elkaar gaan staan om de functie te gebruiken;
  • Beide spelers moeten minimaal level 10 zijn.

Voldoe je aan bovenstaande regels, dan kun je iedere Pokémon uitwisselen. Wel kost iedere ruil een beetje Stardust, waarvan de hoeveelheid afhangt van je vriendenlevel. Ook moet je minimaal Great Friends zijn met iemand om legendarische Pokémon, Shiny Pokémon en Pokémon die nog niet in je Pokédex staan, te ruilen.

Lees ook: Zo werken Nintendo’s nieuwe Pokémon-games samen met de iPhone

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Via: Polygon
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu