De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Mario Kart Tour nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Lars Paijmans
25 september 2019, 8:56
2 min leestijd
Mario Kart Tour nu beschikbaar voor iPhone en iPad
Mario Kart Tour

Mario Kart Tour

Gratis

Pak de bananenschillen en schildpadschilden en maak je klaar voor Nintendo’s nieuwste iOS-game: Mario Kart Tour is vanaf nu te downloaden.

Nintendo brengt Mario Kart naar de iPhone en iPad

Toen Nintendo een paar jaar geleden bekendmaakte dat ze smartphonegames zouden maken, hoopten veel mensen al op een Mario Kart voor iOS en Android. Die dag is vandaag aangebroken met de release van Mario Kart Tour, een game die gratis te downloaden is in de App Store.

Omdat je Mario of een van de andere personages nu met een touchscreen bestuurt in plaats van een controller, speelt Tour waarschijnlijk anders dan je gewend bent. Nintendo heeft net als bij Super Mario Run ervoor gekozen om de hele game speelbaar te maken met één vinger: sturen doe je door over het scherm te vegen en door op het scherm te tikken kun je driften en voorwerpen naar je rivalen gooien.

Mario Kart Tour downloaden

Hoe vaker je de finishlijn bereikt, hoe meer sterren je verdient om bijvoorbeeld nieuwe kartauto’s en racers vrij te spelen. Online multiplayer is helaas geen onderdeel van Tour, maar je kunt je vrienden wel uitdagen door een zo hoog mogelijke positie op de ranglijst te behalen.

Om je steeds iets nieuws voor te schotelen wisselt het aanbod aan beschikbare racebanen iedere twee weken. Deze bestaan uit een leuke mix van nieuwe levels en vernieuwde versies van klassieke racebanen die Mario Kart-veteranen ongetwijfeld kennen.

Let op: Als je Mario Kart Tour installeert, kan het gebeuren dat je tegen een melding aanloopt waarin staat dat er onderhoud wordt uitgevoerd. Dit zou tussen negen en tien uur ‘s ochtends worden afgerond waarna het spel voor iedereen beschikbaar is.

Mario Kart Tour downloaden

Mario Kart Tour is gratis te downloaden, maar heeft wel in-app aankopen om sneller nieuwe personages en andere upgrades vrij te spelen. Deze kun je echter ook verdienen door de game gewoon te spelen.

Mario Kart Tour

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store
Bron afbeelding: igeneration
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen