Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Google Maps laat nu precies zien hoe druk het ergens is

Lars Paijmans
26 januari 2017, 9:03
1 min leestijd
Google Maps laat nu precies zien hoe druk het ergens is
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

9

Een leuk restaurant vinden via Google Maps is handig, maar vervolgens ontdekken dat er geen tafel meer vrij is niet. Met de populaire tijden-update kun je precies zien hoe druk het ergens is.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps populaire tijden

Google Maps-versie 4.27.0 is vanaf nu beschikbaar voor iOS. Het gaat om een kleine tussentijdse update, die echter wel een fijne nieuwe functie toevoegt. De Populaire Tijden-grafiek was al langer in de webversie van Google Maps aanwezig, maar maakt vandaag ook de overstap naar de iOS-app.

Google Maps populaire tijden update

In de grafiek kun je uur voor uur zien hoe druk het op een specifieke plaats doorgaans is. Onder de grafiek staat achter een stopwatch hoe lang mensen er gemiddeld blijven. Dat verschilt van 25 minuten tot 1 uur bij StarBucks, maar kan bijvoorbeeld ook anderhalf tot twee uur zijn in een restaurant.

Ook kun je op bepaalde plaatsen in realtime zien hoe druk het is. Er verschijnt in dit geval een rood icoontje met ‘live’ naast de Populaire Tijden-grafiek, zodat je zeker weet hoe druk het op dat moment precies is. De update werd eerst getest onder een selecte groep gebruikers, maar komt vandaag via een algemene update voor de app voor iedereen beschikbaar.

Zo werkt de functie

Je komt de nieuwe functie tegen als je naar een winkel, restaurant, café, bar of andere vestiging zoekt. Zodra je een specifieke winkel gekozen hebt, scroll je naar beneden om de druktemeter te bekijken. Naast Populaire Tijden kun je ook andere dagen van de week kiezen, wat goed van pas komt als je niet vandaag maar morgen bij dat leuke restaurant wat wil gaan eten.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu