GarageBand krijgt vernieuwde geluidenkiezer en audiomixer

Erwin Vogelaar
18 januari 2017, 19:15
2 min leestijd
GarageBand krijgt vernieuwde geluidenkiezer en audiomixer
GarageBand

GarageBand

Gratis

Reviewscore

9

Een GarageBand update voor iOS voegt enkele fijne nieuwe functies toe. Versie 2.2 heeft onder andere een vernieuwde geluidenkiezer en laat je makkelijker verschillende versies van een opname bewaren.

Lees verder na de advertentie.

GarageBand update

Goed nieuws voor gebruikers van GarageBand, want de muziekmaak-app heeft een flinke update gekregen. Zo kun je in GarageBand 2.2 gebruik maken van een opnieuw ontworpen geluidenkiezer. In deze geluidenkiezer kun je snel Touch-instrumenten en patches vinden om te gebruiken in je producties. Onderdeel van deze kiezer is nu ook het nieuwe Touch-instrument Alchemy.

garageband update

Alchemy heeft een lange weg achter de rug voordat het onderdeel werd van GarageBand. Deze virtuele synthesizer was al tijden populair onder muziekmakers, waardoor Apple het team achter Alchemy in 2015 heeft overgenomen. In 2016 heeft het team vervolgens de synthesizer verwerkt in Logic Pro X en nu is er ook een mobiele versie voor GarageBand met 150 synthesizerpatches en alle mogelijkheden die je ook krijgt bij de desktopversie van Logic Pro X.

Daarnaast is het nu makkelijker om op te nemen met de vernieuwde audiorecorder. Je kunt nu makkelijk meerdere versies van eenzelfde opname maken. Deze opnames worden automatisch in een mapje gezet zodat je later de juiste kunt uitkiezen en deze kunt bewerken. Er zijn ook nog enkele nieuwe mixeffecten toegevoegd, terwijl je ook mixeffecten van andere partijen kunt toevoegen. Via een geïntegreerd notitieblok kun je nu opmerkingen plaatsen bij een nummer. Ook kun je via iCloud vanuit GarageBand sporen toevoegen aan Logic Pro X.

GarageBand downloaden

Je kunt GarageBand downloaden in de App Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je wel maar liefst 1,7GB vrije ruimte nodig. Ook moet je iOS-versie volledig up to date zijn, want je moet minimaal iOS 10.2 draaien. Om de nieuwe Alchemy-synthesizer te gebruiken heb je een iPhone 6 of nieuwer nodig. Je kunt ook een iPad Mini 4, iPad Air 2 of iPad Pro gebruiken.

GarageBand

Apple

Gratis via App Store

GarageBand
GarageBand
GarageBand
GarageBand
GarageBand
GarageBand
GarageBand
GarageBand
GarageBand
GarageBand
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu