De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Schiet op aliens met oorlogsveteraan Buzz Killem

Rutger Otto
6 juli 2014, 11:16
2 min leestijd
Schiet op aliens met oorlogsveteraan Buzz Killem

Buzz Killem? Was dat spel niet al een tijdje uit in de App Store? Nee, dat was Bill Killem. Na ruim een maand vond de ontwikkelaar het al tijd voor een ‘vervolg’ op de spring-, ren- en schietplatformer.

Lees verder na de advertentie.

Buzz Killem werd gemaakt door Everplay, dezelfde studio die ook Bill Killem maakte, het spel dat bij Chillingo werd uitgegeven. Buzz Killem is een gepensioneerd soldaat en de vader van Bill. Als er aliens op aarde landen is het aan hem (en dus aan jou) om je wapens te pakken en de monsters van de planeet te vegen.

Official Buzz Killem Launch Trailer

Vervolg op Bill Killem

Er is slechts een maand verstreken sinds Bill Killem in de App Store verscheen. Op het eerste gezicht lijkt er misschien ook weinig veranderd. Toch is Buzz Killem een anders soort game dan zijn voorganger was. Probeer je in Bill Killem onder tijdsdruk zo ver mogelijk te komen door van links naar rechts te rennen, is dat in Buzz Killem niet het geval. Er is een afgesloten level waarbinnen je van links naar rechts en van onder naar boven kunt bewegen, maar de tijdsdruk is afwezig. In het level verschijnen steeds aliens en dus loop je van hot naar her.

Net als in Bill Killem zijn er dozen in het level te vinden die je van nieuw wapentuig voorzien. Die wapens zijn sterker dan je reguliere pistool en kun je niet oneindig gebruiken. Als de aliens je raken ben je meteen dood.

Missies en achievements

Dat maakt niets uit, want je kunt levels zo vaak spelen als je wilt. Wat dat betreft lijkt het spel dan weer wel op een endless runner zoals Bill Killem dat is. Steeds krijg je nieuwe missies en achievements. Met muntjes die je verzamelt kun je outfits en wapens kopen.

Fans van games als Super Crate Box zullen Buzz Killem meer kunnen waarderen dan zijn voorganger. Het ontbreken van tijdsdruk zorgt voor een iets rustigere game, al is het nog steeds vrij chaotisch. Tijdens het testen op een iPhone 5 crashte het spel overigens wel een paar keer, iets waar meer spelers last van hebben. Waarschijnlijk wordt dat euvel binnenkort met een update verholpen.

Download Buzz Killem

Momenteel is Buzz Killem gratis te downloaden ter introductie. Je hebt daarvoor wel iOS 6.1 of nieuwer nodig, net als 17,2 MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu