Knal vijanden van het dak met Bill Killem

Rutger Otto
22 mei 2014, 19:17
2 min leestijd
Knal vijanden van het dak met Bill Killem

De nieuwe iOS game van Chillingo heet Bill Killem en speelt leentjebuur bij Canabalt, Super Crate Box en Monster Dash. Niet erg origineel dus, maar alsnog een geinig spelletje.

Lees verder na de advertentie.

Chillingo is als ontwikkelaar vooral bekend van het megasuccesvolle Cut the Rope. Nu probeert het bedrijf een nieuwe hit te scoren door zoveel mogelijk geslaagde elementen uit verschillende games bij elkaar in een blender te gooien. Daar is Bill Killem uit gekomen.

Bill Killem -  Official HD Gameplay Trailer

Rennen en schieten onder tijdsdruk

Bill Killem is een 2D endless runner, wat betekent dat je zoveel mogelijk meters moet proberen te maken en dat je het spel niet kunt uitspelen. Het is de bedoeling dat je de hoogste score haalt. In Bill Killem ren je over daken, spring je over gaten en schiet je ondertussen vijanden van het dak. Je begint iedere ronde met 25 seconden op de teller. Raakt die de nul, dan wordt je opgezogen door een UFO en ben je game over. Onderweg kun je klokjes pakken en daarmee tijd winnen.

Je rent niet, zoals in endless runners als Temple Run of Jetpack Joyride, vanzelf. Je kan vrij naar links en rechts bewegen met virtuele knoppen. Ook zijn er knoppen voor springen en schieten. Dat werkt allemaal snel en naar behoren.

Veel geleend van andere games

Bill Killem leent zoals gezegd een hoop elementen uit andere games. Dat begint al bij de naam, wat een kruising is van Duke Nukem en Kill Bill. Het over pixelige daken rennen doet dan weer denken aan Canabalt en dat je onderweg kratjes oppakt waar random wapens in zitten die je voor korte tijd kunt gebruiken, lijkt dan weer op Super Crate Box en Monster Dash.

Wat eveneens opvalt is dat Bill Killem behoorlijk lastig is. Je bent al dood als je één kogel vangt. Je kunt dan wel gespaarde munten inzetten om door te spelen. Met die munten, die je onderweg kunt pakken, koop je upgrades zoals renschoenen, een jetpack, een magneet en een megaboost. Hier kun je voor sparen, maar je kunt ze ook ontgrendelen door 1,79 euro af te tikken.

Bill Killem downloaden

Bill Killem is een bijeen geraapt allegaartje van Chillingo dat niet onaardig uitpakt. Het is een freemium game, dus je hoeft geen cent uit te geven, maar het kan wel. Zelf proberen kan door de app te downloaden. Daarvoor heb je 18,6 MB aan vrije opslagruimte nodig met iOS 6 of hoger.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu