Brickies: oldskool blokken breken in een nieuw jasje

Rutger Otto
17 juni 2015, 18:12
2 min leestijd
Brickies: oldskool blokken breken in een nieuw jasje
Brickies

Brickies

Gratis

Reviewscore

7

Misschien ken je het nog van vroeger: de zogeheten brick-breaker. Brickies brengt dat genre terug op iOS. Speel met een balletje steeds blokken op het scherm weg.

Lees verder na de advertentie.

Brickies

Brick-breakers waren voornamelijk vroeger populair. Ze waren simpel genoeg om op oude spelcomputers te draaien, want op het beeldscherm van de tv hoefden alleen blokken getoond te worden. Door een langwerpige lijn van links naar rechts onder in het scherm te bewegen, zorgde je dat het balletje in beeld opstuiterde en tegen blokken aankwam, die vervolgens braken. Vandaar: brick-breaker (blokkenbreker).

Als je ooit zo’n game gespeeld hebt, voelt Brickies direct vertrouwd, hoewel het spel toch genoeg vernieuwing en variatie biedt om een eigen smoel te hebben. Zo krijg je niet alleen aan de onderkant, maar ook bovenin het scherm een peddel waarmee je de bal binnen houdt. Ook zijn de levelvormen vaak interessant en zijn ook de blokken zelf niet altijd dezelfde vorm. Daarnaast heeft het een aantrekkelijk design met veel kleurtjes en blokken die zijn vormgegeven als guitige gezichtjes.

De levels die je kunt doorlopen, speel je op basis van tijd, waarna je beloond wordt met een sterrenscore van maximaal drie. Door meer blokken te raken zonder dat het balletje extra op je peddel stuitert, verdien je bonuspunten. Naast een levelmodus kun je ook aan de slag met Endless Mode.

Tactische blokkenbreker

Brickies kun je spelen door over het scherm te vegen, maar ook door je toestel te tilten. Dat werkt prima. Ook zijn er tijdens het spelen power-ups te verzamelen waarmee je bijvoorbeeld in één keer een hele rits blokken wegspeelt. Dit soort dingen voelen vernieuwd en laat je soms tactiek gebruiken, maar anders dan dat valt er ook voor brick-breakers van het eerste uur genoeg plezier met Brickies te beleven.

Brickies

Noodlecake

Gratis via App Store

Brickies
Brickies
Brickies
Brickies
Brickies
Brickies
Brickies
Brickies
Brickies
Brickies
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu